Pirkka-tuotteiden ravintosisällön uudistaminen

Yksi K-ryhmän terveellisyystiekartan tavoitteista on vähentää suomalaisten lisätyn suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saantia.

Osana K-terveellisyystiekarttaa on käynnistetty työ noin 150 Pirkka- ja Pirkka Parhaat -tuotteen ravintosisällön uudistamiseksi eli reformuloimiseksi. Tuotteet uudistetaan vuoden 2025 loppuun mennessä siten, että niiden sisältämän suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan määrää vähennetään.

Ravintosisältöä uudistetaan etenkin arjen perustuotteissa, jolloin asiakkaiden suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan saanti vähenee lähes huomaamatta. Halutessaan K-ruokakauppojen asiakkaat pystyvät vertaamaan ostoksiaan kansallisiin ravitsemussuosituksiin suolan ja sokerin osalta K-Ruoka-sovelluksen K-Ostokset-palvelussa.

Yhdestä asiasta tuotteiden uudistamisessa ei tingitä: niiden tulee maistua herkullisilta.

Numeeriset tavoitteet

Reformuloinnin tavoitteena on vähentää Pirkka- ja Pirkka Parhaat -tuotteista 200 000 kg sokeria, 50 000 kg suolaa ja 50 000 kg tyydyttynyttä rasvaa.

Tavoitteiden eteneminen

Useiden tuotteiden ravintosisältöä on jo päivitetty terveellisemmäksi. Vuoden 2022 aikana omien merkkien tuotteista vähennettiin vuoden 2021 lähtötasoon verrattuna 27 504 kiloa sokeria (14 % tavoitteesta), 3 178 kiloa suolaa (6 % tavoitteesta) sekä 17 165 kiloa tyydyttynyttä rasvaa (35 % tavoitteesta).

Takaisin ylös