Uutiset

Tarkenna aihe

71 uutista ja tiedotetta

Heinäkuu 2023

Korkki pysyy kiinni yhä useammassa juomapakkauksessa – sääntelyn tuomat muutokset näkyvät myös lajittelussa

Juomatuotteita ostava voi yllättyä, kun korkki ei enää irtoakaan kokonaan purkista tai pullosta. Syynä on pakkauksiin liittyvät uudistusvaatimukset, jotka näkyvät nyt suomalaisten arjessa. Samaan aikaan jätelain muutokset mahdollistavat jätteiden monipuolisemman lajittelun yhä useammalle. Ensimmäiset juomapakkausten muutokset on jo aloitettu K-ryhmässä ja sanalliset lajitteluohjeet pakkauksissa puolestaan helpottavat lajittelua kotona.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

04.07.2023 07.15

Kesäkuu 2023

Juhannuksesta alkaa liikenneasemien kuumin sesonki, kun lomalaiset täydentävät perinteistä asiakaskuntaa

Liikenneasemien asiakasmäärät kasvavat huippuunsa kesä-heinäkuussa, kun suomalaiset suuntaavat viettämään kesälomaa ympäri maata. Vuoden suurimman sesongin aikana ravintolamyynti kasvaa lomalaisten täydentäessä perinteistä työmiehien asiakaskuntaa, jäätelöiden myynti jopa viisinkertaistuu ja nestekaasujen myynnin kolminkertaistumisessa näkyy grillauksen ja asuntoautoilun suosio. 

Asiakas, Yritys, Media

21.06.2023 13.05

Suomalaiset innostuivat auttamaan ostamalla Ukraina-rusetin - Etelä-Karjalassa ahkerimmat osallistujat

K-ruokakaupoissa myynnissä olevien Ukraina-rusettien turvin tehtävä auttamistyö Suomeen saapuneiden ukrainalaisten hyväksi on hyvässä vauhdissa. Ukrainalaisille lapsiperheille on jaettu 50 000 euron arvosta ruokalahjakortteja ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnalla heille tarjotaan mielekästä tekemistä, joka tuo suomalaisia ja ukrainalaisia yhteen. Kesäkuun loppuun asti jatkuvaan keräykseen on osallistuttu keskimääräistä ahkerammin Etelä-Karjalassa.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

20.06.2023 10.30

Neste K selvitti tunteiden roolia nuorten autoilussa – ajotyyliin vaikuttavat kaverit, perhe, mieliala ja onnettomuusuutisointi

Autoilu on nuorille yhä tärkeä sosiaalinen ajanviettotapa, selviää 18–25 -vuotiaiden nuorten ajokäyttäytymistä kartoittaneesta kyselytutkimuksesta. Autoiluseura ja tunnetilat vaikuttavat ajoon monin tavoin. Autokoululiiton mukaan nuorten kuskien tunnetaidot vaativat nykyistä enemmän huomiota. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

13.06.2023 08.15

Nyt se on tutkittu: suomalaisten suosikkiruoka kesällä on peruna

Suomalaisten suosikkikesäruoan eli kotimaisten uusien perunoiden* kausi on alkanut. Peruna on samalla yksi suosituimmista kasviksista ympäri vuoden. Eniten perunaa kuluu Pohjanmaalla, ja eläkeläiset ostavat sitä yli neljä kertaa enemmän kuin nuoret sinkut.  

Asiakas, Yritys, Media

01.06.2023 07.05

Toukokuu 2023

Onnisen ja K-Auton logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin Hyvinkäällä

Keskoon kuuluvan teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-Auton käyttöön tuleva uusi logistiikkakeskus on pinta-alaltaan noin 85 000 neliömetriä, mikä vastaa 12 jalkapallokenttää. Vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana valmistuvan logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin 30.5. Hyvinkäällä. 

Vastuullisuus, Yritys, Media, Etelä-Suomi

31.05.2023 10.24

Valmistujaiskukissa on nyt kirkkaat värit – Reilun kaupan ruusu yhä suosikki

Alkukesä on yksi kukkamyynnin tärkeimmistä sesongeista ja ruusujen myynti yli kaksinkertaistuu valmistujaisviikolla. Perinteisen tummanpunaisen sijaan valmistujaisruusuissa näkyvät nyt kauden värit, kuten kirkkaan vaaleanpunainen ja keltainen. K-ruokakaupoissa myytiin vuonna 2022 yli 2 miljoonaa Reilun kaupan ruusukimppua. 

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

30.05.2023 08.00

Ervin Latimerin K-Citymarket-yhteistyömallisto Fashion in Helsinki -näytökseen

Marketmuoti vahvistaa paikkaansa perinteisen muodin rinnalla, kun suomalainen huippusuunnittelija Ervin Latimer esittelee K-Citymarketille suunnittelemansa malliston Fashion in Helsinki -tapahtuman muotinäytöksessä. K-ryhmän teettämän kyselyn* mukaan suomalaiset eivät miellä vaatteita design-tuotteiksi samassa mittakaavassa kuin muita kodin käyttötavaroita. Uusi sukupolvi voi kuitenkin muuttaa tilannetta, sillä nuorten parissa myös design-vaatteet nähdään muita ikäryhmiä enemmän design-tuotteina. 

Asiakas, Yritys, Media

23.05.2023 13.17

Aurinkosähköjärjestelmiä ostavat nyt sekä yritykset että kotien ja mökkien kunnostajat

Vihreä siirtymä näkyy Suomen suurimman aurinkosähköjärjestelmien maahantuojan Onnisen luvuissa: aurinkosähköjärjestelmien myynti yli nelinkertaistui viime vuonna. K-ryhmään kuuluva Onninen uskoo aurinkovoiman kasvun huipun olevan vielä edessä. K-Raudoissa asioivien kotitalouksien kiinnostusta lisäävät erityisesti energiahintojen nousu ja aurinkopaneelien alentunut hintataso.  

Vastuullisuus, Yritys, Media

05.05.2023 10.00

Huhtikuu 2023

Takaisin ylös