WWF ja K-ryhmä rakensivat taimenille lisääntymis- ja poikasalueita Keuruun Varispurolla

WWF ja K-ryhmä jatkoivat K-Kalapolut yhteistyötään tekemällä taimenelle Keuruun Varispuroon uusia lisääntymis- ja poikasalueita. Pitkän aikavälin tavoitteena on luoda alueelle pysyvä, luontaisesti lisääntyvä taimenkanta.

Varispuro on pieni, noin puolentoista kilometrin mittainen puro, joka laskee Iso Korpijärvestä Keuruun Pihlajaveteen. Paikallinen osakaskunta on aiemmin istuttanut alueelle taimenia ja tehnyt pienimuotoisia kunnostuksia. Maanantain 24.8. kunnostuksissa uomaan lisättiin pieniä puunrunkoja ja muuta puumateriaalia monipuolistamaan uomaa ja virtausta ja luomaan lisää suojapaikkoja kaloille. Lisäksi luotiin ja parannettiin kutusoraikkoja.

”Tavoitteena on luoda vesistöön luontaisesti lisääntyvä taimenkanta. Pihlajavesi pystyy tarjoamaan ravintoa Varispurosta mahdollisesti järvivaellukselle lähteville taimenille, joiden määrä kannan tilan parantuessa toivottavasti kasvaa”, sanoo WWF Suomen suojeluasiantuntija Olli Sivonen.

”Jokainen joki ja puro, johon saadaan lisääntyvä taimenkanta, auttaa uhanalaista taimenta. Siksi tämäkin kunnostustyö on tärkeä”, Olli Sivonen painottaa.

Paikalliset K-kauppiaat mukana kunnostuksissa

K-Kalapolut-kunnostuksissa Keuruulla oli mukana K-Rauta Keuruun kauppias Marko Kuoppala. K-Supermarket Järvituulen kauppiaat Toni ja Outi Mulari tukivat talkoita tarjoamalla talkooväelle eväät.

’’Vaelluskalat ovat tärkeä osa Suomen ainutlaatuisia vesistöjä. Myös tulevien sukupolvien tulisi saada nauttia hyvinvoivasta ja monimuotoisesta luonnosta, siksi lähdinkin mielelläni mukaan K-Kalapolut-yhteistyöhön’’, sanoo Marko Kuoppala.

Takaisin ylös