Kaupan arki: Turvatoimia kaupan suojissa

Laukaan K-Supermarketin myyjä Oona Kauppala tietää turvallisuuden olevan nyt ykkösasia ruokakaupassa. Yhteisöllisyyttä unohtamatta. Yläfemmat tutun asiakkaan kanssa vaihtuivat ilmafemmoihin.

 Kehittyvä Kauppa 26.5.2020

Oona Kauppala on kaupalla jo puoli kuudelta. Varhainen aloitus on koronaepidemian ensimmäisinä kuukausina auttanut perhettä pienten lasten hoitamisessa kotona.

Vaatteiden vaihdon ja huolellisen käsien pesun jälkeen Oona laittaa leivinuunit lämpiämään. Hän rakastaa aamun ensimmäisiä rauhallisia hetkiä yksin myymälässä. Päässä pyörii päivän kulku. Jäsennellessään sitä hän kiertää kaupan läpi ja silmäilee puuttuvat tuotteet.

SISÄÄNTULOPORTTIEN LUONA asiakkaita odottaa käsidesitolpat ja kertakäyttöhanskat. Kärryjen desifiointiin on suihkepullot. Aamulla pitää tarkastaa, että kaikkea on riittävästi.

– Alussa käsideseille ja hanskoille naurettiin. Olimmehan ensimmäisten joukossa, jotka ottivat koronan tosissaan. Nyt niistä saadaan paljon kiitosta asiakkailta.

KAUPASSA TEHDÄÄN paljon muutakin turvallisen asioimisen takaamiseksi. Ostoskärryt pestään kunnolla joka viikonloppu, ja myymälässä siivotaan koko ajan. Yleisimmät kosketuspinnat puhdistetaan viikoittain pitkävaikutteisella puhdistus- ja desinfiointiaineella.

Kauppa aukeaa puoli tuntia tavallista aikaisemmin riskiryhmille. Oona pohtii, miten korona ei töissä yhtään pelota.

– Täällä on hyvä olla, kun tietää mitä kaikkea turvallisen asioinnin ja työskentelyn eteen tehdään.

 TEKSTI Virpi Adamsson / KUVA: Petri Blomqvist

Artikkeli luettavissa kokonaan Kehittyvä Kauppa -lehdessä

Takaisin ylös