Rajoitusten jatkuminen iskee kipeästi palvelutalojen asiakkaisiin – Kespro kuljettaa ikäihmisille iloa arkeen

Suomalaisen Työn Liitto ja Vanhustyön keskusliitto jakavat torstaista alkaen palvelutaloihin tuotepaketteja, joilla halutaan ilahduttaa palvelutalojen asukkaita ja henkilökuntaa.

Lähiviikkoina yhteiskuntaa avataan pikkuhiljaa kohti normaalia toimintatapaa, mutta merkittävää osaa ihmisistä se ei kosketa, vaan fyysisen kanssakäymisen välttäminen muun muassa palvelutaloissa jatkuu edelleen. Tämä on nostanut huolenaiheeksi niin palvelutalojen asukkaiden kuin heidän hoitajiensakin jaksamisen.

”Pienillä teoilla ja suurilla tunteilla on tässä poikkeusajassa iso merkitys ja siksi halusimme tällä Arjen iloksi -teolla jakaa tekemistä ja ilon aiheita niin ikäihmisille kuin kiitokseksi henkilökunnalle taukotiloihin”, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Ikäihmisille koronan aikana uusia asiointipalveluja kehittänyt K-ryhmä on mukana kampanjassa huolehtimalla tuotepakettien logistiikasta. Paketit kulkevat palvelutaloihin K:n foodservice-tukku Kespron autoilla.

”Koronakriisi on koetellut erityisesti ravintola-alaa, mutta myös yhteiskuntamme toiminnan kannalta tärkeiden instituutioiden toimintaa. Monet palvelutalot ovat myös Kespron asiakkaita, ja palvelutaloissa työskentelevät tekevät arvokasta työtä. Kesprolle on suuri kunnia päästä osallistumaan tähän kampanjaan ja tarjota käytettävissä olevien resurssiemme kautta arjen iloa niille, jotka sitä tällaisena aikana eniten tarvitsevat”, kertoo Kespron johtaja Mika Halmesmäki.

Palvelutalojen yhteistiloihin jaettavat paketit ovat Avainlippuyritysten lahjoittamia tuotteita, jotka henkilökunta jakaa 425 yksikössä.

”Palvelutalojen asukkaat ja työntekijät kohtaavat päivittäin koronan tuomat rajoitukset ja toivomme, että nämä lähetykset antavat viestin siitä, että palvelutalojen ulkopuolella heitä ei ole unohdettu”, kertoo Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara.

Tuotteita ovat lahjoittaneet Berner, Fazer, Finlandia Candy, Marimekko, Nordqvist, Novita, Orthex Group, Otavamedia, Pentik, Plastex, Sinituote, Tactic ja Transmeri.

Paketit sisältävät Norqvist-teetä, Novita-lankoja, Fazerin pullia ja suklaata, Pentikin torkkupeitteen, Plastexin muovikauhoja, Bernerin LV-shampoota, Marimekon tuotelajitelman, Sinituotteen teippi- ja kynsiharjoja, Transmerin tuotelajitelman (esim. käsivoidetta, kynsilakkoja), Otavamedian kuvalehtiä, Finlandia Candyn makeisia, Tacticin pelin ja Orhtexin laatikon. Lisäksi Fazer antaa 5 800 suklaakonvehtirasiaa jaettavaksi senioriasunnoissa asuville ikäihmisille.

Takaisin ylös