Lisää tukea lapsiperheille poikkeustilassa – Keskolta lahjoitus Me-säätiölle ja Hope ry:lle ruoka-apuun

Poikkeukselliset viime viikot ovat saaneet monet toimijat kehittämään uusia ratkaisuja koronatilanteen takia vaikeuksiin joutuneiden perheiden auttamiseksi. Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn keskittyvä Me-säätiö on alkanut jakaa ruokakasseja ja lahjakortteja Me-taloiltaan. Vähävaraisten lapsiperheiden auttajana tunnetun Hope ry:n vapaaehtoiset toimittavat lahjakortteja ja ruokakasseja perheille. Kesko on lahjoittanut Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 80 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi.

Vuodesta 2015 toiminut Me-säätiö pyrkii ennaltaehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä Suomessa. Toiminnan kulmakivenä ovat seitsemän Me-taloa, jotka toimivat alueilla ja lähiöissä, joissa syrjäytymisen vaara on suurin. Kuusi Me-taloa toimii Nicehearts ry:n, MLL Uudenmaan piirin, Tampereen kaupungin, Satakunnan yhteisöt ry:n ja Fingerroos-säätiön koordinoimana. Me-talot tarjoavat mielekästä tekemistä ja tukea lapsille, nuorille ja perheille. Ympäri Suomea sijaitsevilla Me-taloilla on kuukausittain noin 4 500 kävijää. Uusin Me-säätiön käynnistämä Me-talo on alkuvuodesta 2020 avattu Helsingin Mellunmäkeen.

Vaikka Me-talot on jouduttu sulkemaan poikkeustilanteen vuoksi, ei tuen tarve ole loppunut. Me-säätiö kantaa huolta koronatilanteen vuoksi vaikeaan asemaan joutuneista perheistä ja on kehittänyt nopeasti uudenlaista tukitoimintaa.

Konkreettisena tuen muotona Me-talot jakavat ruokalahjakortteja tuen tarpeessa oleville perheille.

  • Poikkeustilanteen ja lomautusten vuoksi monen perheen taloudellinen tilanne on vaikeutunut. Siksi jaamme ruokalahjakortteja tuen tarpeessa oleville perheille Me-talojen alueilla, sanoo Me-säätiön Me-talo-ohjelmajohtaja Outi Herkepeus.

Hopen vapaaehtoiset käynnistivät ruoka-avun ripeästi

Hope ry on keskeyttänyt päätoimintansa eli vaate- ja tavaralahjoitukset koronatilanteen vuoksi. Lyhyessä ajassa on tilalle aloitettu vapaaehtoisvoimin toimitettava ruoka-apu taloudellisesti tiukoilla oleville lapsiperheille. Ruoka-apu on tässä laajuudessa yhdistykselle uusi toimintamuoto, jonka vapaaehtoiset käynnistivät ripeästi poikkeustilanteen alettua.

  • Kouluikäiset lapset ovat siirtyneet pääasiassa etäkouluun, jolloin mahdollisuus saada lämmin ruoka koulussa on jäänyt pois. Tämä on saanut monet taloudellisesti tiukoilla olevat perheet vaikeuksiin, kun ruokamenot ovat kasvaneet. Monissa perheissä ruokakassi tai lahjakortti on nyt suuri apu akuuttiin kriisiin, kertoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Yhteisöllisyys ja toisista välittäminen näkyy Hope ry:n mukaan erityisesti nyt poikkeustilassa. Hope ry on saanut paljon lahjoituksia ja tukea sekä yrityksiltä että yksityisiltä ihmisiltä. Hope toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Poikkeustilan aikana on pystytty antamaan ruoka-apua jo 2 000 perheelle.

  • On hienoa, että kriisi on saanut myös yritykset liikkeelle. Yhdessä toimien saamme vastattua kasvavaan avuntarpeeseen, sanoo Hostila.

K-ryhmä kohdistaa tukensa lapsiperheiden auttamiseen akuutissa tilanteessa

Sponsorointiperiaatteidensa mukaan K-ryhmä on ensisijaisesti mukana tukemassa valtakunnallisia hankkeita, jotka liittyvät lasten ja nuorten arkeen, edistävät elämisen laatua ja kestävää kehitystä sekä tuottavat iloa mahdollisimman monelle. Noin 90 % K-ruokakaupoista lahjoittaa elintarvikekelpoisia myynnistä poistettuja tuotteita paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka jakavat ne ruoka-apuna avuntarvitsijoille.
 

  • Haluamme tässä akuutissa tilanteessa mahdollistaa ruoka-avun sinne, missä sitä tarvitaan. Paras tapa tavoittaa avuntarvitsijat on toimia paikallisyhteisön tuntevien hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Siksi kohdistamme lahjoituksemme Me-säätiölle ja Hopelle, jotka tavoittavat apua tarvitsevat lapsiperheet ja toimivat kumpikin omalla, esimerkillisellä tavallaan, sanoo Keskon viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Karoliina Partanen, puh. 040 584 5298
, karoliina.partanen@kesko.fi

Me-säätiön Me-talo-ohjelmajohtaja Outi Herkepeus, puh. 040 573 8815, outi.herkepeus@mesaatio.fi

Toiminnanjohtaja Eveliina Hostila, Hope ry. puh. 040 931 0114, eveliina.hostila@hopeyhdistys.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global100 Most Sustainable  Corporations in the World). https://kesko.fi/

Me-säätiön tavoitteena on rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella lapsella ja nuorella on taustastaan riippumatta tasavertaiset mahdollisuudet turvalliseen ja innostavaan kasvuun ja hyvään tulevaisuuteen. Säätiön ovat perustaneet Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja yksityishenkilöinä.
https://www.mesaatio.fi/

https://www.metalo.fi/
 
Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry toimii yhdessä yhteiseksi hyväksi. Autamme vapaaehtoisvoimin ja luottamuksella vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä Suomessa. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.
https://hopeyhdistys.fi/


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös