Kesko mukana kansainvälisessä koronatestiyhteistyössä, Keskon henkilöstö testausten piiriin

Kesko on yhdessä kymmenen muun suomalaisen yrityksen kanssa käynnistänyt hankkeen, jonka tavoitteena on lähes tuplata koronavirustestien määrä Suomessa. Kapasiteettia lisätään rakentamalla näytteille kuljetusyhteys lentoteitse Mehiläisen yhteistyölaboratorioon Etelä-Koreaan.

Mehiläinen tekee testit Suomessa, ja näytteet kuljetetaan analysoitavaksi Etelä-Koreaan Finnairin tilauslennolla. Paluulennoilla Suomeen tuodaan suojavarusteita sekä näytteenottoon tarvittavia materiaaleja.

Mehiläisen operoima yhteistyö aloitettiin  1. huhtikuuta. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa 18 000 näytteen analysointi seuraavan kahden viikon aikana. Tulokset saadaan noin kahden vuorokauden kuluessa näytteiden ottamisesta.

Nyt tehty sopimus ja toimintamalli koskee Keskon työterveyshuollon piirissä olevia Keskon työntekijöitä.

- Tämä yhteistyö on tulosta ketterästä toiminnasta, jota poikkeustilanteessa vaaditaan. Lähdimme mukaan tähän uuteen toimintamalliin, koska haluamme testata työntekijöitämme nopeuttaaksemme mahdollisten tautitapausten tunnistamista ja voidaksemme siten ehkäistä taudin leviämistä muuhun henkilökuntaan ja asiakkaisiin, kertoo henkilöstöjohtaja Matti Mettälä.

Mehiläisen käynnistämän yksityisrahoitteisen toimintamallin ovat mahdollistaneet joukko Suomen suurimpia työnantajayrityksiä kaupan, rahoituksen ja vientiteollisuuden toimialoilta, mukana ovat mm. Ensto, Fazer, Kesko, KONE, Metso, Metsä Group, Neste, OP, UPM ja Wärtsilä.

Yrityskoalition kokoamisesta ovat vastanneet osaltaan Keskuskauppakamari ja Teknologiateollisuus. Operaation kannalta välttämätöntä tukea ja apua on saatu myös Suomen ulkoministeriöltä ja Tasavallan presidentin kansliasta. Valtioneuvoston kansliaa ja ministeriöitä on informoitu asiasta.

Takaisin ylös