K-ryhmän toimitalossa K-Kampuksella palattiin uuteen arkeen turvavälit huomioiden

Uuteen arkeen ja lähityöhön palaaminen alkoi tällä viikolla asteittain K-Kampuksella Helsingin Kalasatamassa. Turvallisuuden varmistaminen on ollut lähtökohtana kaikessa paluuseen liittyvässä suunnittelussa ja uusien toimintamallien sujuvuutta seurataan tarkasti.

Turvalliseen lähityöhön paluun askelia otetaan nyt samanaikaisesti lukuisissa yrityksissä ympäri Suomea. Näin myös K-ryhmässä, kun K-Kampus avattiin jälleen kesäkuun alussa uudenlaisen toimistotyön malleja soveltaen. 

Uudenlaisen toimistotyön suunnittelussa on hyödynnetty myös K-ryhmän poikkeusaikana keräämiä kokemuksia kauppojen ja logistiikan turvatoimenpiteistä.

K-ryhmän turvallisuusjohtaja Petri Käyhkö on ollut kiinteästi mukana K-Kampukselle paluun suunnittelussa. ”Moni arkinen asia on muuttunut K-Kampuksen työntekijöillä. Työpiste pysyy samana pidemmän aikaa, kollegoihin on pidettävä turvavälit eikä vieraita K-Kampuksella vielä käy. Toimistolle paluun edistymistä seurataan jatkuvasti ja tarvittaessa suunnitelmia täsmennetään nopeastikin”, Petri Käyhkö kertoo.

 Katso video K-Kampukselle paluun turvatoimista ja tunnelmista:

Henkilökunta K-Kampuksella on jaettu kahteen eri ryhmään, joista vain toisella kerrallaan on pääsy Kampukselle. Näin varmistetaan työtilat riittävillä turvaväleillä jokaiselle paikallaolijalle. Turvatoimiin kuuluvat myös esimerkiksi käsihygienia, tehostettu siivous, näytöillä pyörivät turvallisuusohjeet, hissien henkilömäärän rajoittaminen ja määrätyt ruokailuvuorot lounasravintolassa ruokaileville. Työkerroksissa ja ravintolassa jokainen sallittu istumapaikka on tarroitettu vihreällä tarralla ja portaissa kulkusuuntaa ohjeistavat nuolimerkinnät.

Turvaväleihin on kiinnitetty erityistä huomioita ja niistä muistutetaan myös kesähenkisillä 

Turvavälirenkaat”turvavälirenkailla”, joiden kautta turvatoimista muistutetaan huumorin keinoin: Työkerroksista löytyviä ilmatäytteisiä uimarenkaita saa lainata päivän aikana, jos tuntuu että turvavälit unohtuvat.

”On ollut ilo huomata, että Kampukselle on palattu positiivisin tunnelmin.  Meillä on ollut iso tiimi miettimässä turvallista paluuta ja on ollut hienoa nähdä, että järjestelyt toimivat myös käytännössä”, jatkaa Käyhkö.

Takaisin ylös