IONITY ja K-ryhmä ovat avanneet tänään Suomen nopeimman sähköautojen latausaseman Paimioon – palvelee Varsinais-Suomessa autoilevia

Suomen nopein ja tehokkain sähköautojen latausasema on avattu tänään torstaina 31. lokakuuta Neste K Paimion pihalle. IONITY:n ja K-ryhmän avaama suurteholatausasema tarjoaa sähköautoilijoille jopa seitsemän kertaa tehokkaampaa latausta kuin nykyiset pikalatauspisteet. Turku-Helsinki-moottoritiellä ja Varsinais-Suomessa liikkuvat sähköautoilijat voivat käydä lataamassa autoaan huippunopealla latausasemalla ympäri vuorokauden. Suomeen avataan yhteensä kolme huippunopeaa IONITY-latausasemaa.

Uudella huipputehokkaalla latausasemalla on latauspisteet kahdelle sähköautolle kerrallaan, ja latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa jopa kuuteen. Markkinoiden nopeimmat IONITY:n suurteholatausasemat tarjoavat jopa 350 kW:n lataustehon. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan. Neste K Paimion suurteholatausasema kuuluu IONITY:n eurooppalaiseen verkostoon, ja se täydentää Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

”Suomalaiset sähköautoilijat ovat odottaneet innokkaasti IONITY:n huippunopeita suurteholatausasemia. On mainio juttu, että pääsemme avaamaan ensimmäisen IONITY-latausaseman sähköautoilijoiden käyttöön. Huipputehokkaiden latausasemien merkitys suomalaiselle julkiselle latausverkostolle on suuri, sillä ne tarjoavat markkinoiden nopeinta latausta siellä, missä ajetaan pitkiä matkoja ja siten tarvitaan nopeaa latausta”, kuvaileeK-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Sähköautoilun yleistymisen edellytys on, että julkinen latausasemaverkosto kehittyy ja tarjoaa mahdollisuuden riittävän nopeaan lataamiseen erityisesti pidempien ajomatkojen yhteydessä.

”Toivomme, että suomalaiset sähköautoilijat löytävät IONITY:n huippunopeat latausasemat ja ottavat ne käyttöönsä ajomatkoilleen. Muualla Euroopassa IONITY:n 160 latausasemalla ladataan sähköautoja tuhansia kertoja päivässä. IONITY:n suurteholatausasemien tavoite on, että sähköautoilu olisi yhä realistisempi vaihtoehto eurooppalaisille autoilijoille”, kertoo IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnoista vastaavat johtaja Jan Haugen Ihle.

IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Neste K Paimion suurteholatausaseman lisäksi IONITY ja K-ryhmä avaavat loppuvuoden aikana huipputehokkaat latausasemat Lahteen Neste K Kariston pihalle ja Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle.

IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja. Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa ja K-Lataus-palvelussa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-palvelussa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

IONITY on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 160 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

Lisätietoja:

www.ionity.eu
www.k-lataus.fi

Takaisin ylös