K-ryhmän kesätöihin kannattaa hakea nyt

Suurin osa K-ryhmän 6000 kesätyöpaikasta tulee hakuun helmikuun alussa. Tänä kesänä K-ryhmässä panostetaan erityisesti perehdytykseen, johon tehtävään on koulutettu jo yli 1100 työpaikkaohjaajaa.

”Nyt on erittäin hyvä aika hakea kesätyöpaikkaa tulevaksi kesäksi, sillä kesätyöntekijähaku on K-ryhmässä vilkkaimmillaan ja tarjolla on erittäin monipuolinen valikoima kesätyövaihtoehtoja. Suuri osa K-ryhmän kesätyöpaikoista on parhaillaan haussa tai tulee hakuun tänään 1. helmikuuta”, sanoo K-ryhmän rekrytoinneista vastaava Ilona Castrén

K on yksi Suomen suurimmista kesätyönantajista niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa vuonna 2022 arviolta 6000 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea. 

Työpaikkoja on tarjolla K-ryhmän kaikissa ketjuissa ja toiminnoissa ympäri Suomen. K-Auton toimipisteissä on tarjolla niin automyynnin kuin -huollon tehtäviä. K-Rauta-kaupoissa ja teknisen tukkukaupan Onninen Express -myymälöissä on kesätöitä tarjolla asumisesta, rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostuneille. Päivittäistavarakaupan logistiikkaan Vantaalle sekä Onnisen logistiikkaan Hyvinkäälle haetaan kausityöntekijöitä varastotehtäviin. Urheilusta ja liikkumisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus hakea kesätöihin Intersport- ja Budget Sport-ketjuihin. K-ruokakaupat työllistävät perinteiseen tapaan paljon nuoria erilaisiin tehtäviin. Lisäksi muun muassa ravintoloita palvelevat Kespron tukut sekä Neste K-liikenneasemat hakevat myös kesätyöntekijöitä.

Tarjolla on myös oman alan kesätyöpaikkoja korkeakouluopiskelijoille. Asiantuntijatyöhön valmentavaan K Trainee -ohjelmaan haetaan parhaillaan kolmeatoista valmistumassa olevaa korkeakouluopiskelijaa vakituiseen työsuhteeseen. K-ryhmän Tampereella toimivaan palvelukeskukseen haetaan kymmeniä kesätyöntekijöitä talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviin.

”Kaikki K-ryhmän kesätyöpaikat löytyvät helposti K-ryhmän yhteiseltä työnhakusivulta. Jos kesätyönhaku on itselle ajankohtaista vasta myöhemmin keväällä, niin paikkoja on sivulla avoinna edellisvuosien tapaan vielä helmikuun hakupiikin jälkeenkin”, Castrén lupaa.

Nuoria autetaan löytämään paikkansa työelämässä hyvällä perehdytyksellä

Todella suuri osa nuorista aloittaa työuransa kaupasta ja siksi K:lla on isona kaupan alan työllistäjänä tärkeä ja vastuullinen rooli nuorten ensimmäisten työkokemusten tarjoajana.

”Ensimmäisellä työkokemuksella voi olla pitkä vaikutus nuoren työuraan. Onnistuessaan hyvä perehdytys ensimmäisessä työpaikassa vahvistaa nuoren kyvykkyyden tunnetta ja antaa hyvän pohjan tulevalle työuralle ja siksi olemme jo pitkään painottaneet kunnollisen perehdyttämisen tärkeyttä. Kesätöistä pitää palkan lisäksi jäädä käteen positiivinen ja tulevaisuuteen kantava kokemus”, sanoo Castrén.

K-ryhmä on kouluttanut vuodesta 2018 alkaen yli 1100 työpaikkaohjaajaa, jotka ovat työpaikoilla ottamassa nuoria vastaan sekä perehdyttämässä heidät tehtäviinsä. Työpaikkaohjaajan rooliin kuuluu muun muassa tukea, ohjata ja koordinoida uuden työntekijän työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä toimia perehdytyksen suunnittelijana.

”Kaupan alan työ on monipuolista ja etenemisvaihtoehtoja on monia niin kaupassa kuin asiantuntijatehtävissä. Myös moni K-kauppias on aloittanut työnuransa kaupan kesätöistä”, Castrén kannustaa hakemaan. 

Kaikki K-ryhmän kesätyöpaikat löytyvät hakuaikana osoitteesta kesko.fi/kesatyopaikat. Vuoden 2022 K Trainee-valmennusohjelman hakutiedot löytyvät osoitteesta kesko.fi/ktrainee.

Takaisin ylös