Uutiset ja tiedotteet

Tarkenna aihe


75 uutista ja tiedotetta

Maaliskuu 2021

Keskon vuoden 2020 luvut julki - vuosiraportti on kattava tietopaketti erityisesti sijoittajille

Keskon vuosi 2020 oli ennätyksellinen: myynti kasvoi ja kannattavuus parani merkittävästi. Kestävän kehityksen saralla merkittävimpiä tekoja olivat tiukennetut ilmastotavoitteet, toimitusketjun läpinäkyvyyttä lisäävä Tuotteiden jäljillä -sivusto ja asiakkaiden ravintovalinnoista kertova mittari K-Ostokset-palvelussa.

Vastuullisuus, Yritys, Media

19.03.2021 09:20

Pirkka Ecocert-sertifioiduille pesu- ja puhdistusaineille voitto European Private Label Awards 2021 -kilpailussa

Pirkka Ecocert-sertifioitu pesu- ja puhdistusainesarja on valittu Euroopan parhaimmaksi tuotesarjaksi kodintarvikekategoriassa European Private Label Awards 2021 -kilpailussa. Sarja on ensimmäinen Ecocert-sertifioitu luonnollisista raaka-aineista valmistettu kaupan oman tuotemerkin puhdistusainesarja Suomessa.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

18.03.2021 14:00

Hiilineutraaliutta tavoitteleva K-ryhmä valjasti tekoälyn kehittämään kauppojen energiatehokkuutta

K-ryhmän ja EnerKeyn uudessa kokeilussa tekoäly valjastetaan tunnistamaan mahdollisuuksia energiansäästöön K-ruokakaupoissa. Ensimmäiset tulokset viittaavat siihen, että tekoälyä hyödyntäen on mahdollista parantaa kauppojen energiatehokkuutta jopa tuhansilla megawattitunneilla vuosittain. K-ryhmä näkee, että vastaavalla toimintamallilla olisi mahdollisuus saada koko yhteiskunnan tasolla mittavia säästöjä.

Vastuullisuus, Yritys, Media

11.03.2021 12:05

Vuosi koronaa: Data kertoo miten Suomi vietti koronavuotta

Hamstrasitko toukokuussa hiivaa? Maalasitko mökin kesäkuussa? Ostitko maaliskuussa kotikuntoiluvälineitä? Sitten olet viettänyt koronavuotta kuten sadat tuhannet muut suomalaiset. K-ryhmän myyntidata paljastaa, miten poikkeusvuotta vietettiin.

Asiakas, Yritys, Media

11.03.2021 10:00

Neste K selvitti: Puolet naisista kuulee yhä nainen ratissa -vitsejä puolisolta tai työpaikalla

Nainen ratissa -vitsit elävät sitkeästi niin liikenteessä kuin työpaikoilla, selviää Neste K:n tuoreesta kyselytutkimuksesta. Vitsejä kertovat niin miehet kuin naisetkin. Helsingin yliopiston sukupuolentutkija Elina Penttisen mukaan huumorilla on suuri vaikutus sukupuolistereotypioiden ylläpitämisessä ja jatkuvuudessa.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

08.03.2021 08:30

K-ryhmä mukana eskarilaisille tehdyssä Kierrätyskaverit-kirjassa

Kierrätyskaverit on Suomen ensimmäinen eskarilaisten opetusmateriaali, joka kertoo kierrätyksestä ja kiertotaloudesta. Arla Suomi, UPM ja K-ryhmä ovat tuottaneet materiaalin Suomen noin 60 000 esikoululaiselle yhdessä Oppi&ilon kanssa. Materiaalin tavoitteena on auttaa kasvattamaan sukupolvi, jolle kierrättäminen on jokapäiväinen, helppo ja hauska juttu.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

04.03.2021 09:28

Ravintoloiden rajoituksista syntynyt idea tuo huippukokin menun kaikkien suomalaisten saataville

Valmisruokahyllyn valikoima on muuttunut merkittävästi viimeisen parin vuoden aikana, ja koronavuosi on vielä entisestään lisännyt erityisesti laadukkaamman valmisruoan kysyntää. Ravintoloitsija Pekka Terävän uusi OLO Creative Kitchen -valmisruokasarja muodostaa menukokonaisuuden, josta voi valita alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Idea uudesta aluevaltauksesta syntyi vuosi sitten ensimmäisten koronarajoitusten astuessa voimaan ja sarja lanseerataan juuri uusien rajoitusten kynnyksellä.

Asiakas, Yritys, Media

01.03.2021 10:26

Helmikuu 2021

K-ryhmä vahvistaa biodiversiteettityötään - uusi sivusto julkaistu

Kaakaota Afrikasta, soijaa Etelä-Amerikasta ja palmuöljyä Indonesiasta – miten K-ryhmä varmistaa, ettei sen myymien tuotteiden tuotanto aiheuta haittaa ympäristölle? K-ryhmä näkee luontokadon merkittävänä uhkana ja vahvistaa tänä vuonna biodiversiteettityötään entisestään. Asiakkaille tarjotaan lisää kestäviä vaihtoehtoja, kuten vastuullisuussertifioituja tuotteita, hävikkimehuja ja kierrätettäviä pakkauksia.

Vastuullisuus, Sijoittaja, Yritys, Media

26.02.2021 11:49

Hävikkituotteet ja -hyllyt sekä punalaputetut tuotteet kasvattavat suosiotaan – K-ruokakauppojen hävikki väheni ennätykselliset 9 prosenttia viime vuonna

K-ruokakaupoissa syntyvän hävikin vähentyminen on ollut monen tekijän summa. Koronavuoden kysynnän kasvun ohella laskua ovat kiihdyttäneet K-ryhmän aktiiviset toimet ruokahävikin pienentämiseksi, kauppiaiden kekseliäät ratkaisut, alati lisääntyvät hävikkiä hyödyntävät tuotteet sekä kuluttajien kiinnostus lähellä viimeistä käyttöpäivää oleviin alennettuihin tuotteisiin.

Vastuullisuus, Asiakas, Yritys, Media

22.02.2021 10:45

Suomen parhaat K-Supermarketit palkittu – Valtakunnan paras Kauklahdessa

Vuoden 2020 parhaat K-Supermarketit on valittu. Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi on valittu Espoon Kauklahdessa toimiva K-Supermarket Lasihytti. Alueellisesti parhaina palkittiin yhdeksän kauppaa. Lisäksi erikoismaininnan saivat vuoden verkkokauppa, vuoden tulokas, vuoden myynninkehittäjä ja sosiaalisen median tekijä sekä paikallinen vaikuttaja.

Asiakas, Yritys, Media, Etelä-Suomi

12.02.2021 11:00

Takaisin ylös