K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Uusi kauppapaikka ja vanhan luovutus

Kristiina Kanervo | 23.01.2018

Marraskuussa otin vastaan uuden kaupan ja lähdin urallani ensimmäisen kerran haasteeseen josta en ollut itsekään varma, kauppapaikkaan jossa oli yhtäkkiä Suomen huonoin maine ja kauppakaan ei käynyt. Aikataulu oli tiukka ja kaikki asiat tipahtivat eteen todella pienillä varoitusajoilla. No, miten tästä selvitään? Kokemuksella!

K-Supermarket Okeroisissa olin kolmen vuoden aikana tottunut siihen, että isossa kaupassa asiat toimivat tietyllä tavalla kun on kerran laittanut homman pyörimään. Työntekijät osaavat hommansa, kauppiaan rooli on lähinnä johtaa päivittäistä tekemistä ja olla apuna tarvittaessa tuuraamassa osastoilla sekä hoitaa henkilöstöjohtamiseen liittyvät asiat. Olin onnekas kun myymäläpäällikköni pääsi kauppiasvalmennukseen ja sitä myötä osaaminen alkoi hänelläkin olemaan sillä tasolla, että supermarketin päivittäisen toiminnan pyörittäminen sujui ilman neuvomista. Uusimmissa taustaohjelmistoissa hän sai jo neuvoa minua, joka olin äitiysloman myötä tipahtanut kehityksen kelkasta opettelemaan taas asioita uudestaan!

Kauppiasvalmennettava on kauppiaalle muutenkin monella tapaa kullan arvoinen, koska aidosti asiasta kiinnostuneen ihmisen tuki arjen aherruksessa on valtavan suuri. Toki myymäläpäällikköni oli minulle muutenkin tärkeä tuki, olemme aloittaneet yhteisen tien jo yhdeksän vuotta sitten ensimmäisessä kauppapaikassani ja vuosien mittaan osaaminen on kasvanut harjoittelijasta kauppiaskokelaaksi. Kauppiasharjoittelijoita voi tulla kauppaan erilaisilla taustoilla, mutta kun valmennus alkaa lähentymään loppuaan täytyy myös harjoittelijalla itsellään olla tunne siitä, että näihin asioihin minä pystyn ja kykenen- vastoinkäymisiä tai kiirettä- näistä selvitään!

Kun tuli tieto, että lähtisin ottamaan vastaan uutta kauppapaikkaa Tampereelta, kauppiasharjoittelijani Lahdessa sai hoitaa lähes kaikki käytännön asiat vanhassa kauppapaikassa yhteistyössä uuden tulevan kauppiaan kanssa (joka sattumalta myös oli entinen kauppiasharjoittelijani) ja kaikki sujui hienosti. Ihminen kasvaa työtehtäviinsä. Näin on myös kauppiastyössä, koska kukaan ei ole valmis ensimmäisenä kauppiaspäivänä eikä kymmenen vuotta sen jälkeenkään.

No, miten kävi uuden kauppapaikan kanssa? Huippunopean kauppiasvaihdon jälkeen täällä ollaan ja asiakkaat ovat ottaneet meidät aivan upeasti vastaan, koskaan en ole saanut näin hyvää vastaanottoa alueen asukkailta ja henkilökunnalta kuin Villilään tullessani. Haasteena on nyt uudistaa kauppa vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja tuoda uusia raikkaita tuulia tekemiseen, mutta tämä on se asia, jonka jo vuosien kokemuksella osaan ja teemme asian eteen täällä kaikkemme!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös