Kestävän kehityksen indeksit

Keskosta on tehty useita arvioita, joiden tarkoituksena on auttaa sijoittajia ja rahoituspalvelujen tarjoajia toteuttamaan kestävän kehityksen mukaisia sijoitusstrategioita.

MSCI ESG Ratings

Kesko on saanut MSCI ESG Ratings -arvioinnissa arvion AAA (asteikolla AAA-CCC) vuonna 2021. 

Disclaimer statement

Dow Jones Sustainability Indices

Kesko on valittu mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin DJSI World vuonna 2021. Kesko on ollut aiemmin mukana DJSI World -indeksissä vuosina 2003–2014 ja 2017–2020.

 

Sustainability Yearbook

Kesko on mukana S&P Globalin Sustainability Yearbook 2021:ssa.  

The Global 100 Most Sustainable Corporations

Maailman 100 vastuullisimman yrityksen lista on julkaistu World Economic Forumin kokouksessa Davosissa vuodesta 2005. Kesko on maailman ainoa yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta alkaen. Tammikuussa 2022 julkaistulla listalla Kesko oli sijalla 69.

CLASSIC_400px.jpg

CDP

Kesko sai CDP:n maailmanlaajuisessa vuoden 2021 ilmastonmuutoskyselyssä parhaan arvosanan 'A'.  

Kesko on osallistunut vuosina 2012-2021 Forests Program –kyselyyn, joka keskittyy metsäkatoon vaikuttaviin raaka-aineisiin: puutavara, palmuöljy, soija ja karjatuotteet.

CDP:n Supplier Engagement Rating (SER) arvioi vuosittain, miten yritykset osallistavat toimitusketjujaan ilmastotoimiin. Kesko on mukana parhaiden yritysten Supplier Engagement Rating Leaderboardissa vuonna 2021.

FTSE4Good

FTSE4Good-indeksit on laadittu auttamaan sijoittajia ottamaan ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hallinnoinnin (ESG) osatekijät huomioon sijoituspäätöksissään. Kesko on vuodesta 2009 alkaen listattu FTSE4Good-indekseihin (viimeisin arviointi joulukuussa 2021). 

STOXX Global ESG Leaders

Kesko on vuodesta 2011 alkaen mukana STOXX Global ESG Leaders -indekseissä, joihin on listattuna maailman johtavia yrityksiä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja vastuullisen hallintotavan (environmental, social, governance; ESG) kriteereillä mitattuna. Indeksit sisältävät edellä mainityt kolme indeksikategoriaa sekä yleisindeksin, joka summaa näiden tulokset.

 

STOXX_ESG_Leaders_2021-2022.jpg

Euronext Vigeo Eiris

Kesko on mukana Euronext Vigeo Eurozone 120 -indeksissä (120 johtavaa yritystä euroalueella) joulukuusta 2018 alkaen.

 

OMX GES Sustainability Nordic

Kesko on listattu NASDAQ OMX Stockholmin ja GES Investment Servicesin OMX GES Sustainability Nordic -indeksiin. Indeksiin on listattu pohjoismaiden johtavia kestävän kehityksen yrityksiä.

 

OMX GES Sustainability Finland

Kesko on listattu NASDAQ OMXin ja GES Investment Servicesin OMX GES Sustainability Finland -indeksiin. Indeksiin on listattu Suomen johtavia kestävän kehityksen yrityksiä.

Ethibel

Kesko on mukana Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe -indeksissä (viimeisin lisäys 8.5.2020). Tämä Forum ETHIBELin  (www.forumethibel.org) tekemä valinta osoittaa, että yritys toimii vastuullisuudessa paremmin kuin toimialansa keskimäärin.

 

Takaisin ylös