Rakentamisen ja talotekniikan myynti kasvoi viime vuonna 9,4 % Pirkanmaalla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 2.2.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Pirkanmaalla viime vuonna yhteensä 1 012,8 miljoonaa euroa (alv 0%) ja se kasvoi 2,4 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 704,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 230,5 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 9,4 %. Autokaupan myynnin arvo oli 78,1 miljoonaa euroa.

”Maailmantilanne ja kustannusten nousu näkyvät kaupassa ja asiakkaat ovat hintatietoisia, varovaisia ja tarjouksia seurataan tarkasti. Olemme pystyneet vastaamaan tähän tarjoamalla kaupoissamme erihintaisia vaihtoehtoja heidän ostoskoreihinsa”, Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen sanoo. ”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti on kehittynyt edelleenkin. Kasvukeskuksissa kasvu ja rakentaminen jatkuvat ja olemme pärjänneet kisassa hyvin.”

Uuden ison ja tehokkaamman jakeluterminaalin rakennustyöt Tampereen Ruskoon ovat käynnistyneet ja se avautuu keväällä 2024.

Pirkanmaalla K-ryhmän toiseksi eniten kesätyöpaikkoja

Pirkanmaalla K-ryhmä tarjosi viime vuonna noin 580 kesätyöpaikkaa, joka on arvio myös tälle vuodelle. Pirkanmaan kesätyöntekijämäärän on K-ryhmän toiseksi suurin heti Uudenmaan jälkeen. Trendi vuodesta 2021 on nouseva, sillä kesätyöpaikkamäärä on lisääntynyt noin kolmellakymmenellä. Ensimmäiset kausityöntekijät aloittavat jo maalis-toukokuussa.

K-ryhmä on Suomen suurimpia kesätyöntarjoajia sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa tulevana kesänä noin 6000 kesätyöpaikkaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös