Suomen parhaat K-Supermarketit palkittu – Valtakunnan paras Kauklahdessa

Vuoden 2020 parhaat K-Supermarketit on valittu. Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi on valittu Espoon Kauklahdessa toimiva K-Supermarket Lasihytti. Alueellisesti parhaina palkittiin yhdeksän kauppaa. Lisäksi erikoismaininnan saivat vuoden verkkokauppa, vuoden tulokas, vuoden myynninkehittäjä ja sosiaalisen median tekijä sekä paikallinen vaikuttaja.

K-Supermarket-ketju palkitsee vuosittain parhaita kauppojaan alueellisesti ja valtakunnallisesti. Tänä vuonna vuoden parhaan kaupan tittelin nappasivat Erkki Zaiedman ja Eija Voutilainen, K-Supermarket Lasihytistä Kauklahdesta. Lisäksi kauppa palkittiin Pääkaupunkiseudun parhaana.

”Palkittavissa kaupoissa toimintaa kehitettään innovatiivisesti ja pitkäjänteisesti. Intohimo rakentaa tavallista parempaa ruokakauppaa ja elämyksiä asiakkaalle näkyy ja kuuluu kaikissa. Tänä vuonna huomioimme myös poikkeusolot ja sen, miten K-Supermarketit onnistuivat varmistamaan turvallisen asioinnin ja työnteon eri puolilla Suomea”, kertoo K-Supermarket-ketjun johtaja Anne Hujala.

Valtakunnan parhaan kaupan tittelin perusteluissa korostuivat selkeä asiakkaille näkyvä liikeidea, jossa satsattu kaupan elämyksellisyyteen: kaupasta löytyvät mm. kahvipaahtimo, juustohuone ja viinibaari sekä laaja makeismaailma. Lisäksi K-Supermarket Lasihytissä on erittäin korkea asiakastyytyväisyys ja aktiivinen osallistuminen paikallisen yhteisön toimintaan.

Valtakunnallisilla erikoispalkinnoilla palkittiin lisäksi 6 kauppaa ja alueiden parhaita K-Supermarketeja palkittiin 9.

Valtakunnalliset erikoispalkinnot: 


Vuoden 2020 myynninkehittäjä: Mika Somervaara, K-Supermarket Myllypuro, Helsinki

Perustelut: Kauppiaalla vahva näkemys kaupan kehittämisestä ja mahdollisuuksista. Laittaa itsensä tinkimättömästi likoon, viestii aktiivisesti asiakkaille ja on vahvasti osa yhteisöä. Tekemisessä tärkeässä roolissa myös henkilökunnan hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen.


Vuoden 2020 tulokas: Jere ja Lotta Lehto K-Supermarket Teljänportti, Kokemäki

Kauppiaat aloittivat kauppiasuransa joulukuussa 2019 Kokemäellä.  
Perustelut: Mahtava startti kauppiasuralle. Kauppiasparilla on selkeä visio kaupan kehittämisestä paikkakunnan parhaaksi ruokakaupaksi. Tästä kaupasta löytyy erikoisempiakin tuotteita ja valikoimia on kasvatettu aktiivisesti. Erityisesti hedelmä- ja vihannesosasto, Herkkutoriin ja liha- ja kalaosastoon satsaaminen tuo erinomaisia tuloksia.

Vuoden 2020 tulokas: Fredrik Lönnqvist, K-Supermarket Nykarleby–Uusikaarlepyy 

Kauppias aloitti kauppapaikassa helmikuussa 2020.
Perustelut: Uusi kauppias hurmasi nopeasti sekä asiakkaat että henkilökunnan. Tässä ajan hermolla olevassa kaupassa ollaan kehityksessä ensimmäisten joukossa, oli kyse sitten somemarkkinoinnista tai vaikkapa itsepalvelukassoista ja sähköisistä hintanäytöistä.  

Vuoden 2020 sosiaalisen median tekijä: Teemu ja Ilari Tikkala, K-Supermarket Redi, Helsinki

Perustelut: Kauppiaat hurmaavat omalla tavallaan toimia sosiaalisen median kanavissa. Persoonallinen tapa tuoda esiin kaupan arkea ja käydä keskustelua eri medioissa on huomattu sekä asiakkaiden että myös yhteistyökumppanien taholta.

Vuoden 2020 verkkokauppa: Karri Himberg K-Supermarket Pajala, Järvenpää

Perustelut: Verkkokaupan edelläkävijä jo vuodesta 2017. Pitkäjänteinen työ verkkokaupan kehittämiseksi näinä poikkeuksellisina aikoina on näyttänyt toimivuutensa. Kaupassa reagoitiin nopeasti kasvaneeseen kysyntään mm. lisäämällä henkilökuntaa, toimitusaikaikkunoita sekä kotiinkuljetuskapasiteettia ja hyödyntämällä noutopisteautomaattia, joka sopii myös kylmätuotteiden säilytykseen.

Vuoden 2020 paikallinen vaikuttaja: Jaana Jokiaho, K-Supermarket Ilmajoki

Perustelut: Paikallisuus ja ilmajokelaisuus näkyvät kaikessa kaupan tekemisessä. Tämä kauppa on sydämellä mukana esimerkiksi paikallisten nuorten urheilijoiden tukemisessa ja kehittelee jatkuvasti erilaisia yhteistyökuvioita ja tempauksia paikallisten toimijoiden kanssa.Alueiden parhaat K-Supermarketit vuonna 2020

Kaakkois-Suomi: Ville Meronen  K-Supermarket Kanuuna, Hamina

Perustelut: Kauppa tunnetaan laajalti erityisesti ruokaosaamisestaan sekä henkilökunnan ystävällisyydestä ja palvelualttiudesta. Tästä kaupasta löytyy niin laaja erikoisruokavalikoima kuin runsas ja ruokaisa Herkkutorikin. Vaativana koronavuotena henkilökunta ohjeistettiin kauppiaan johdolla: päämääränä hyvinvoiva asiakas ja henkilökunta. Henkilökunnan osaamisen taso on korkealla ja sen kehittäminen on keskeinen prioriteetti kaupan toiminnassa. 

Keski- ja Itä-Suomi: Timo ja Enni Taskila, K-Supermarket Joutsa

Perustelut: Kauppaan tullessaan asiakas tietää saavansa kaiken sen, mitä on tullut hakemaa. Paikalliset ja uudet tuotteet monipuolistavat jatkuvasti kaupan valikoimaa ja kaikki uudet tuotetoiveet toteutetaan aina, kun se on mahdollista. Herkkutori on kaupan sydän, johon tuodaan uusia, kaupan omia tuotteita asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Kaupan työilmapiiri on esimerkillinen ja kauppiaat henkilökunnan arvostamia.  

Pirkanmaa, Häme: Satu Saarinen, K-Supermarket Turenki

Perustelut: Asiakastyytyväisyyden tulokset ovat olleet vuodesta toiseen hyvällä tasolla ja kertovat myös siitä että asiakkaat arvostavat kaupassa tehtyä työtä. Kauppa elää ja kehittyy koko ajan trendien mukaisesti ja kaupassa on tehdään tarpeen vaatiessa sekä pieniä että isoja uudistuksia.  Satu panostaa myös jatkuvasti henkilökunnan kouluttamiseen ja melkein joka hetki on kaupalla jokin koulutus tai projekti menossa. Kauppias on itsekin aktiivinen opiskelija ja suorittaa tälläkin hetkellä MBA-tutkintoa!

Pohjanmaa: Toni Hahka, K-Supermarket Kurikka

Perustelut: Kauppa on hieno ja nykyaikainen K-Supermarket, jota  myös asiakkaat arvostavat. Tällä kauppiaalla on kykyä toteuttaa ideoita asiakkaille toimiviksi ja se näkyy niin hyvässä myynnissä kuin asiakastyytyväisyydessäkin.

Pohjois-Suomi: Samuli Ahola ja Viola Kantola, K-Supermarket Haapajärvi

Perustelut: Suomen K-Supermarketien asiakastyytyväisyydessä huippuluokkaa. Kauppiaspariskunta on lyhyessä ajassa hurmannut asiakkaat: Asiakkaiden tuotetoiveita on kuunneltu alusta asti ja kauppaa kehitetään niiden pohjalta. Erilaiset tempaukset rytmittävät kaupan arkea niin somessa kuin kaupallakin. Herkkutorilta löytyy paljon sellaista tarjontaa, jota ei muualta Haapajärveltä saa.

Pääkaupunkiseutu: Erkki Zaiedman ja Eija Voutilainen  K-Supermarket Lasihytti (perustelut yllä)

Satakunta: Kalevi ja Tuula Viinamäki, K-Supermarket Hansa, Ulvila

Perustelut: Yli 30-vuotisen menestykään kauppiasuran tehneet ja monissa muuttuvissa tilanteissa toimineet kauppiaat ovat siirtymässä elämässä nyt uuteen vaiheeseen. Virtaa ja innostusta kuitenkin riittää aivan loppuun asti. Kaupan erittäin ammattitaitoista henkilökuntaa johdetaan hyvällä otteella. Asiakkaiden ja kauppiaiden yhteydenpito on myös hyvin luontevaa ja toimivaa. Kaupassa on muun muassa jo vuosien ajan palkittu asiakkaita palautteesta, joka johtaa kaupan toiminnan kehittämiseen.

Uusimaa: Timo Laukkanen ja Juulia Kuikka, K-Supermarket Vihti

Perustelut: Innovatiiviset ideat, kaupan vastuullisuutta kehittävät toimenpiteet, kuten sertifioitu kalatiski, sekä verkkokauppa kotiinkuljetuksineen ovat muutamia asioita, jotka tekevät tästä kaupasta asiakkailleen mieluisen ja se näkyy hyvässä asiakastyytyväisyydessä.

Varsinais-Suomi: Timo ja Minna Könttä, K-Supermarket Raisio Center

Perustelut: Tälle kaupalle tyypillistä on jatkuva kehittäminen ja uusien palveluiden ja tuotetarjonnan tuominen kauppaan ensimmäisten joukossa. Kaupasta löytyy niin myymäläleipomo, sushipiste, monipuolinen take away -osasto sekä valikoimaltaan erinomainen juomaosasto. Kaupan erityisenä painopisteenä on sertifioitu kalatiski. Kaupan markkinointiin satsataan monikanavaisesti, erityisesti digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

 
 

Takaisin ylös