Primula-leipomot tekevät paluun

Moni on jäänyt kaipaamaan perinteikästä Primula-leipomoa. Nyt legendaarinen leipomo tekee paluun, kun Espoossa K-Citymarket Iso Omenaan ja K-Citymarket Selloon avataan helmikuussa Primulan jauholeipomot. Paikalliset leipämieltymykset huomioidaan ja valikoima voi olla jopa saman kaupungin sisällä eri toimipisteissä erilainen.

Primulalla on pitkä historia. Vuonna 1908 perustetun Primulan leipomotoiminta kuitenkin päättyi vuonna 2011, kun yritys hakeutui konkurssiin. Tunnettu brändi ei leipäosastoilta kokonaan kuitenkaan kadonnut, vaan sen osti ensin vuonna 2013 Perheleipurit ja vuonna 2015 brändi siirtyi Leipomo Primulan hallintaan. Suurin omistaja on Leipomo Salonen. Primula-brändillä on valmistettu viime vuosina esimerkiksi paistopistetuotteita. Nyt toivotut Primulan jauholeipomot palaavat takaisin Espooseen Iso Omenan ja Sellon K-Citymarketeihin.

Kotimaisuus ja samalla paikallisten tuotteiden ja lähituotannon arvostus ovat kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Taustalla on lisäksi tiedostavan kuluttamisen kasvu sekä suomalaisten makumieltymysten yksilöllistyminen.

”Leipä, jos mikä on tuote, jossa paikallisuutta arvostetaan ja jokaisella on oma suosikkileipänsä. Tähän trendiin haluamme tarttua. Primula satsaa vahvasti paikallisuuteen ja uskon, että myös asiakkaat arvostavat tätä perinteikästä leipomobrändiä”, kertoo K-Citymarket Iso Omenan kauppias Toni Pokela.

”Uuteen toimintamalliimme kuuluu keskeisesti kauppakohtainen tekeminen. Meillä on molemmissa leipomoissa perusvalikoima, mutta tulemme kuuntelemaan ja huomioimaan kummankin kaupan asiakkaiden toiveet ja muokkaamme leipomoiden valikoimia niiden mukaisesti. Voimme tehdä myös kauppakohtaisia tapahtumia esimerkiksi sesonkien yhteydessä, sitten kun koronatilanne sen sallii”, kertoo toimitusjohtaja Juha Salonen Leipomo Saloselta.

Sekä Iso Omenan myymäläleipomon vetäjä Jari Korelin että Sellon leipomon Jarkko Laitila ovat pitkän linjan leipureita, jotka taitavat taikinajuureen leipomisen salat.

”Molemmat leipomot starttaavat maanantaina 15.2., ja leipää leivotaan viikon jokaisena päivänä. Valikoima on suunniteltu niin perinteet kuin trenditkin huomioiden. Leipien lisäksi konditoriatuotteita ja kakkuja leivotaan paikan päällä”, kertoo K-Citymarket Sellon kauppias Esa Kiiskinen.

Täyden valikoiman myymäläleipomoissa on taikinajuureen leivottuja leipiä kuten korileipää, oliivileipää, rustiikkista olutleipää ja erilaisia patonkeja, kakkuja ja konditoriatuotteita. Valikoimaan tuodaan myös suosikkeja vuosien takaa, kuten simpukkaleipä ja herkkupolakka. Muita tuotteita valikoimissa ovat esimerkiksi Itä-Suomessa valmistettu aito karjalanpiirakka ja bagelit.

Takaisin ylös