Palokan K-Lataus-asema Jyväskylässä on auki – kolminkertaistaa Jyväskylän suurteholatauspisteiden määrän

K-ryhmä on avannut Jyväskylän Palokan kauppakeskuksen yhteyteen sähköautojen latausaseman. Asema on K-Latauksen neljäs latausasema Jyväskylässä. Se on myös K-Latauksen suurin latausasema Jyväskylässä kahdeksalla latauspisteellään, joista neljä on suurteholatauspisteitä.

Uusi latausasema sijaitsee kauppakeskuksen edustalla lähellä sisäänkäyntiä. Sijainti on sama kuin kauppakeskuksen yhteydessä aikaisemmin olleilla latauspisteillä, jotka on nyt korvattu uusilla K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteillä. Asema on auki 24/7, eli autoaan voi ladata mihin tahansa kellonaikaan. Kätevimmin auton lataus onnistuu kauppakeskuksessa vierailun aikana, esimerkiksi ruokaostoksia tehdessä. 

”Sähköautojen laajempi latausmahdollisuus on palvelu, jota asiakkaat ovat erityisesti pyytäneet. Olen erittäin iloinen siitä, että pystymme nyt vastaamaan kasvavaan tarpeeseen. Sijaintimme on erinomainen ja paikallisena palvelukeskuksena haluamme tarjota laajoja palveluita. Haluamme olla edelläkävijä, ja monipuolisia latausmahdollisuuksia tarjoamalla olemme paitsi asiakkaidemme, myös ympäristön asialla”, kertoo K-Citymarket Palokan kauppias Pekka Kukkonen

Kuten kaikki K-Lataus-asemat, myös Palokan latausasema tarjoaa asiakkailleen kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Asemalla on neljä 22 kW:n tehoista peruslatauslaitetta ja kaksi 200 kW:n tehoista suurteholatauslaitetta. Käytännössä ladattavana voi olla samanaikaisesti jopa kahdeksan autoa, sillä yhdellä suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa. Suurteholataus tarjoaa autoilijoille moninkertaisesti peruslatausta nopeampaa latausta, ja palvelee siten varsinkin pitkillä ajomatkoilla.

Lataaminen asemalla onnistuu K-Lataus-mobiilisovelluksen tai erikseen tilattavan, käyttäjätiliin liitettävän K-Lataus-tunnisteen avulla. Rekisteröityneille asiakkaille lataaminen peruslatauspisteillä maksaa 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/minuutti. Suurteholatauspisteillä lataaminen maksaa 0,30 €/kWh ja 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/minuutti. Rekisteröitymättömät asiakkaat maksavat jokaisesta latauksesta lisäksi 1 € suuruisen aloitusmaksun. 

K-Lataus-verkosto palvelee valtakunnallisesti

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 80 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Yhteensä asemilla on peruslatauspisteitä 282 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 115. Vuoden 2021 aikana K-Lataus jatkaa kasvuaan, ja uusia asemia aukeaa yhteensä 20. Uusille asemille rakennetaan niin perus-, pika- kuin suurteholatauspisteitä. Investoinnit painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin ja kasvattavat samalla merkittävästi Suomen suurteholatausasemien verkoston kokoa.

”Sähköautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän, ja autot kehittyvät jatkuvasti niin akkujen kuin latausnopeuksienkin osalta. Siksi on keskeistä, että latausverkosto on kattava ja tarjoaa tarpeeksi nopeaa latausta. Siinä K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomen autoilua”, sanoo K-ryhmän autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Takaisin ylös