Mika Somervaara 50 vuotta täyttävän Lahden K-Citymarket Paavolan kauppiaaksi

Mika Somervaara aloittaa 16. maaliskuuta 2021 Lahden K-Citymarket Paavolan kauppiaana. Paavolan nykyinen kauppias Petri Putila siirtyy kauppiaaksi K-Citymarket Pirkkalaan.

Kauppias Mika Somervaara siirtyy Lahden K-Citymarket Paavolaan K-Supermarket Myllypurosta Helsingistä, jossa hän on ollut kauppiaana vuodesta 2019. K-Citymarket Paavola on kauppiaan toinen kauppapaikka.

”Lähden K-Citymarket Paavolan kauppiaaksi erittäin hyvillä fiiliksillä. On erityisen hienoa aloittaa K-Citymarket-ketjun kauppiaana juuri Paavolassa, onhan se Suomen ensimmäinen K-Citymarket, joka täyttää viisikymmentä vuotta tämän vuoden lokakuussa. Petri Putila henkilökuntineen on tehnyt kaupassa aivan huikeaa työtä, jota jatketaan samaan malliin”, Somervaara kertoo.

K-Citymarket Paavolan väistyvä kauppias Petri Putila aloitti kauppiasuransa juuri Paavolasta vuonna 2018. Putila ja K-Citymarket Paavola palkittiin vuonna 2020 K-Citymarketin Vuoden innovaattorina. Maaliskuusta alkaen Putila luotsaa Pirkanmaan suurinta K-Citymarketia, K-Citymarket Pirkkalaa.

”Haluan kiittää henkilökuntaa kaikesta siitä, mitä vuosien aikana on saatu aikaan. Olemme tehneet yhdessä hommia suurella sydämellä, ja kaupan väki on minulle melkein kuin toinen perhe. Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme kasvaneet yhdessä valtavasti, ja siksi lähtö on haikeakin paikka. Paavolassa työ asiakkaiden hyväksi on sydämen asia, ja sekä Lahtea että tärkeitä asiakas- ja henkilökuntasuhteita tulee varmasti ikävä. Uudet haasteet ovat kuitenkin aina tervetulleita: oma kehittyminen pysyy yllä, kun on valmis rohkeasti haastamaan itseään”, Putila sanoo.

Uuden kauppiaan tavoitteena on kehittää K-Citymarket Paavolaa edelleen entistäkin paremmaksi yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa korostaen jo olemassa olevia vahvuuksia, kuten paikallisuutta.

”Paavolan asiakkaat voivat luottaa siihen, että tulen yhdessä henkilökunnan kanssa jatkamaan työtä, jota on jo vahvasti tehty. Keskeinen sijainti Lahden keskustassa luo mahtavia mahdollisuuksia. Haluamme nykyisen asiakaskunnan erinomaisen palvelun lisäksi palvella yhä paremmin myös esimerkiksi nuoria aikuisia. Erityisesti tuoreosastoja halutaan jatkossakin kehittää ja vahvistaa paikallisten toimijoiden osuutta valikoimassa”, Somervaara sanoo

K-Citymarket Paavolan henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden kauppiaan palvelukseen.

”Olen nuorekas ja energinen kauppias, joka haluaa hyödyntää esimerkiksi sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia. Tulen näkymään vahvasti somessa myös uudessa kauppapaikassani, ja minut tavoittaa hyvin myös sitä kautta. Asiakkaita pitää kuunnellaan ja heille pitää viestiä juuri siellä, missä he luontaisesti ovat”, Somervaara kuvailee.

Vastapainoa kauppiaan vauhdikkaalle työlle tuo perhe. Kauppiaan perheeseen kuuluu puoliso ja puolitoistavuotias poika.

Takaisin ylös