Maailman 100 vastuullisinta yritystä listattu: Kesko on jälleen maailman vastuullisin ruokakauppa

Kesko on valittu seitsemättä kertaa maailman vastuullisimmaksi ruokakaupaksi. Tänään julkaistulle yritysten vastuullisuutta mittaavalle Global 100 -listalle nostetaan tarkan vastuullisuusarvioinnin pohjalta maailman yhden prosentin parhaimmisto yrityksiä.

Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on valittu maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalle joka vuosi listan perustamisesta eli vuodesta 2005 alkaen. Kesko on tänä vuonna ruokakaupan (Grocery and Diversified Stores) -sarjan paras yritys ja siten maailman vastuullisin ruokakauppa jo seitsemän vuotta peräkkäin.

”Keskeinen painopiste strategiassamme on vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Sijoittumisemme jälleen kerran maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon vahvistaa, että vastuullisuustyömme suunta on oikea. Arvioimme, että vastuullisuusvertailuissa menestymisestä tulee tulevaisuudessa yhä enemmän yritysten keskeinen kilpailutekijä, joka vaikuttaa myös asiakkaiden ostopäätöksiin”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Vuonna 2020 Kesko sai tunnustusta vastuullisuustyöstään myös nousemalla yritysten ilmastotoimia tutkivan CDP:n kansainvälisessä ilmastokyselyssä parhaalle A-listalle ja jatkamalla Dow Jonesin kestävää kehitystä mittaavassa DJSI World -indeksissä.

Ilmastoteot ja päästövähennykset arvioinnin kohteena

Maailman 1 %:n parhaimmisto valittiin Global 100 -listalle 8 080 yritystä koskevan vastuullisuusarvioinnin perusteella. Yritysten vastuullista toimintaa arvioitiin 24 erilaisella ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittarilla.

Suomesta Global 100 -listalle valittiin Keskon lisäksi Metso Outotec, Neste, Nordea ja UPM-Kymmene.

Yksi keskeinen tarkasteltava kohta vastuullisuusarvioinnissa on, mitä yritys tekee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja päästöjensä vähentämiseksi.

”Erityisesti päivittäistavarakaupan yritysten arvioinnissa suuri painoarvo on ilmastoteoilla,
-investoinneilla ja kestävillä valikoimilla. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi sitä, kuinka paljon yritys investoi uusiutuvaan energiaan ja kuinka suuri osa kaupan valikoimista on kasviperäisiä tuotteita”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Keväällä 2020 päivitettyjen päästötavoitteidensa mukaan K-ryhmä aikoo olla hiilineutraali vuonna 2025 ja saada oman toimintansa päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä. Keskeisiä keinoja ovat uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ja lämmön lisääminen sekä biopolttoaineisiin siirtyminen kotimaan kuljetuksissa.

Vuoden 2020 tärkeimpiin ilmastotekoihin kuuluu uuden energianerokkaan lämmönkierrätysjärjestelmän asennus ensimmäisiin 18 K-ruokakauppaan. Kansainvälisestikin palkitun energianerokkaan lämmönkierrätysjärjestelmän ansiosta kaupan lämmönkulutus pienenee jopa 95 % ja kiinteistöstä tulee energian osalta lähes hiilineutraali.

K-ryhmä kannustaa myös asiakkaitaan tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Vuonna 2020 valikoimiin on tuotu hävikistä valmistettuja tuotteita sekä lisää vegevalmisruokia ja kasviproteiinituotteita. Datapohjaisessa K-Ostokset-palvelussa on kotimaisuus- ja hiilijalanjälkimittarit sekä uusimpana Ravintovalinnat-osio, jossa asiakkaat voivat seurata sokerin, suolan, punaisen lihan sekä kalan ja kasvisten kulutustaan.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös