Kesätöistä asiantuntijatehtäviin - ”Kauppataustasta on hyötyä”

Jonne Julin opiskelee Åbo Akademissa kansantaloustiedettä. Viime kesän Jonne vietti oman alan töissä, kun myymälätyö vaihtui hankinnan asiantuntijatehtäviin.

Jonnella on takanaan jo pitkä ura K:ssa, sillä hän on tehnyt kesäisin sekä opintojen ohella töitä ravintolatukku Kespron Turun toimipisteessä vuodesta 2017. Kun opinnot olivat edenneet pidemmälle, Jonne päätti yrittää etsiä opintoihinsa sopivia töitä K:n sisältä.

”Puhuin toiveistani oma-aloitteisesti esihenkilölleni ja hän vei asiaa eteenpäin. Kesäksi minulle ehdotettiin lopulta paikkaa täydennyssuunnittelijan sijaisena Kespron hankinnassa”, kertoo Jonne, jolle uusi kesätyö tarkoitti myös muuttoa kesäksi Turusta Helsinkiin ja uutta työympäristö K:n päätoimitalossa K-Kampuksella.

”Kesätyössäni pystyin yhdistämään opinnot ja aikaisemman työkokemuksen – molemmista oli hyötyä. Kespro-kesinä mietin usein mistä tuotteemme tulevat. Nyt pääsin seuraamaan toimitusketjua ulkomaille saakka”, Jonne kertoo kesätyökokemuksestaan.

”Oli hauska huomata, että yllättävän monella K-Kampuslaisella on tausta kaupassa. Oma taustani oli täydennyssuunnittelijan työssä ehdottomasti hyödyllinen, sillä ymmärrän miten myymälässä asiat hoituvat ja miten voin auttaa toisessa päässä työskenteleviä”, Jonne kertoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös