K-ryhmän Uudenmaan alueella myynti kehittyi viime vuonna yli 13 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän Uudenmaan alueella myynti oli viime vuonna yhteensä 902,1 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 13,4 %.

K-ryhmän Uudenmaan alueeseen kuuluuvat Uudenmaan maakunta pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli alueella yhteensä 705,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 164,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 18,5 %. Autokaupan myynnin arvo oli 32,4 miljoonaa euroa.

Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä on tyytyväinen: ”Kaikkien ketjujen myynti kehittyi viime vuonna kaksinumeroisilla luvuilla. Luvuissa näkyvät hienot kauppakohtaisten liikeideoiden toteutukset ja korona-ajasta huolimatta kaupoissamme on ollut turvallista asioida. Lisäksi viime vuonna K-ryhmään ostetut autokaupan toiminnot ovat tuoneet hyvän lisäkehityksen kokonaismyynteihin.”

K-ryhmän Uudenmaan alueella avattiin keväällä Hyvinkäällä uusi K-Market Ukko-Pekka ja Vihdin Hiidenrannassa avattiin uusi odotettu K-Market loppukesästä.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170, mail: timo.heikkila@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös