K-ryhmän pääkaupunkiseudun myynti viime vuonna oli 2 361 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän pääkaupunkiseudun myynti viime vuonna oli yhteensä 2 361,4 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja myynti kehittyi 7,5 %. K-ryhmän pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli yhteensä 1 530,4 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 10,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 526,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,8 %. Autokaupan toimialan myynti oli 304,3 miljoonaa euroa ja kehitys 0,5 %.

”Pääkaupunkiseudun kokonaismyynti päätyi viime vuodelta erinomaiseen 7,5 %:n kehitykseen”, kommentoi Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Kaupoissa on onnistuneesti toteutettu kauppakohtaisia liikeideoita ja korona-ajasta huolimatta kaupoissamme on ollut turvallista asioida.”

Ennätyksellinen verkkokauppa ja innostus kuntoiluun sekä remontointiin

”Päivittäistavarakaupan erittäin hyvään liki 11 %:n kehitykseen vaikuttivat merkittävästi ennätyksellinen verkkokauppa ja kauppojen pitkät, jopa vuorokauden ympäri, aukiolot. Verkkokauppa kasvoi Etelä-Suomen alueen K-ruokakaupoissa yli 300 %. Erityisesti pääkaupunkiseudulla K-Citymarketeissa verkkokauppa on kehittynyt räjähdysmäisesti”, Heikkilä kertoo tyytyväisenä. ”Korona-aika lisäsi ihmisten kiinnostusta kuntoiluun ja kotien remontointiin. Tämä näkyy urheilukaupan 7,5 %:n ja K-Rauta-ketjun 8,6 %:n myyntien kehittymisenä.”   

”Myös autokauppa pääsi loppuvuonna plussakehitykselle huolimatta toimialan haasteista”, Heikkilä lisää.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170, mail: timo.heikkila@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös