K-ryhmän myynti kehittyi viime vuonna Pohjois-Karjalassa liki 10 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän myynti oli viime vuonna Pohjois-Karjalassa yhteensä 267,2 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 9,8 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 177,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 65,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 5,6 %. Autokaupan myynnin arvo oli 24,6 miljoonaa euroa.

”Viime vuonna hienosti toteutetut kauppakohtaiset liikeideat siivittivät edelleen myynnin hyvää kasvua ja korona-ajasta huolimatta pystyimme järjestämään turvallisen asioinnin kaupoissamme”, kertoo tyytyväisenä Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen. ”Ruuan verkkokaupan suosio räjähti nousuun koronan vuoksi. Viime vuosien hyvä pohjatyö verkkokaupassa mahdollisti myynnin moninkertaistumisen pika-aikataululla.”

”Yritysoston myötä autokauppa on tuonut hyvän lisäkehityksen alueen kokonaismyyntiin”, jatkaa Kuosmanen.

”Pohjois-Karjalassa K-Citymarketien myynti kehittyi 6,5 % ja K-Marketien 7,4 %, myös K-Rautojen myynti kehittyi hyvin”, Kuosmanen kommentoi alueen myyntejä.

Lisätietoja: Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980, mail: jari.a.kuosmanen@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös