K-ryhmän myynti kehittyi viime vuonna Päijät-Hämeessä yli 16 %

K-RYHMÄ ALUTIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän myynti Päijät-Hämeessä oli viime vuonna 326,9 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 16,2 %.

Päivittäistavarakaupan myynti maakunnassa oli yhteensä 216,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 79,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 12,9 %. Autokaupan myynnin arvo oli 30,8 miljoonaa euroa.

”Koko maakunnan K-ryhmän vähittäiskaupan kehitys on hieno suoritus”, hehkuttaa Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Päivittäistavarakaupassa kaikki ketjut ylsivät kaksinumeroisiin kehitysprosentteihin. Kaupoissa on onnistuneesti toteutettu kauppakohtaisia liikeideoita ja korona-ajasta huolimatta kaupoissamme on ollut turvallista asioida.”

”Viime vuonna K-ryhmään ostetut autokaupan toiminnot ovat tuoneet hyvän lisäkehityksen alueen kokonaismyynteihin”, Heikkilä jatkaa.

Lahdessa avattiin Vahva-Jussin uudisalueella uusi K-Supermarket Hyppyri, jonka asiakkaat ovat ottaneet jo omakseen.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170, mail: timo.heikkila@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös