K-ryhmän myynti Etelä-Savossa oli viime vuonna 223,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän myynti Etelä-Savossa oli viime vuonna yhteensä 223,7 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 7,0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 159,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 63,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 8,2 %.

”Viime vuonna hienosti toteutetut kauppakohtaiset liikeideat siivittivät edelleen myynnin hyvää kasvua ja korona-ajasta huolimatta pystyimme järjestämään turvallisen asioinnin kaupoissamme”, kertoo tyytyväisenä Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen. ”Ruuan verkkokaupan suosio räjähti nousuun koronan vuoksi. Viime vuosien hyvä pohjatyö verkkokaupassa mahdollisti myynnin moninkertaistumisen pika-aikataululla.”

”Etelä-Savossa hyviä kehityksiä saavuttivat K-Supermarketit, joiden kehitys oli yli 10 % ja K-Marketit, siellä kehitys oli yli 9 %. Kuluttajien innokas kotien, pihojen ja puutarhojen kunnostus siivitti K-Rauta-ketjun erinomaiseen liki 13 %:n kehitykseen”,Kuosmanen kommentoi alueen myyntejä.

Mikkelissä Onninen Express-myymälä muutti uusiin tiloihin toukokuun lopulla.

Lisätietoja: Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980, mail: jari.a.kuosmanen@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös