K-ryhmällä oli ennätysvuosi Pirkanmaalla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän verollinen kokonaismyynti Pirkanmaalla viime vuonna oli yhteensä yli 1,2 miljardia euroa ja se kehittyi 14,5 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 670,4 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 9,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kehittyi 11,3 % ja myynti oli 192,1 miljoonaa euroa (alv 0 %). Autokaupan myynnin arvo oli 76,9 miljoonaa euroa (alv 0 %).

”Kauppapaikkaverkoston pitkäjänteinen kehittämistyö ja kauppiaiden hienosti toteuttamat kauppakohtaiset liikeideat tuottavat näin hyvän tuloksen”, kommentoi tyytyväisenä Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen.

”K-Citymarketit ylsivät viime vuonna huikeaan lähes 18 %:n kehitykseen. Suurin päivittäistavarakaupan ketju Pirkanmaalla myynnillä mitattuna on kuitenkin lähipalveluja tarjoava K-Market”, kertoo Alanen. ”Koronavuonna ihmiset ovat halunneet panostaa kotiin, pihaan ja puutarhaan, mikä näkyy K-Rauta-ketjun hyvässä lähes 15 %:n kehityksessä.”

”K-ryhmään ostetut autokaupan toiminnot ovat tuoneet hyvän lisäkehityksen kokonaismyynteihin”, Jari Alanen jatkaa.

Tammikuussa avattiin Tampereella uusi K-Market Haukiluoma. Ensi keväänä avataan Valkeakoskella uusi K-Market ja syksyllä Tampereella K-Supermarket Kaleva.

Lisätietoja: Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen, puh. 050 62026, mail: jari.alanen@kesko.fi 

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös