K-Market Pyhäjärvi avasi kaupan sisälle take away -ravintolan – hampurilaiset ja pizzat valmistuvat omilla resepteillä

Ravintolaruoan tarjonta K-kauppojen valikoimissa yleistyy vauhdilla. Visio kaupan ja ravintolamaailman yhdistämisestä on muhinut myös K-Market Pyhäjärven kauppiaan Arto Mäkimartin mielessä pidemmän aikaa. Helmikuussa kaupan keittiötila muutettiin toimivaksi pikaruokakeittiöksi - nyt hampurilaisateriat ja pizzat saa kaupalta helposti mukaan.

Take away -ravintolan avaaminen kaupan sisään oli pitkäaikainen haave K-Market Pyhäjärven kauppiaalle Arto Mäkimartille. Nyt kaupan palvelutiskin taakse on tehty keittiö, jossa hampurilaiset ja pizzat valmistuvat talon omien reseptien mukaan.  

’’Halusimme kehittää kaupalle uudenlaisen palvelukonseptin, jolla voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja elävöittää kylää. Ajatuksena on se, että ruoan saa mukaan palvelutiskiltä samalla kun tekee kauppaostoksia tai asioi muuten vain keskustan alueella”, kertoo Mäkimartti.

Mäkimartti on koulutukseltaan kokki, joten ammattitaitoa ja osaamista asialle löytyi omasta takaa. Reseptit on kehitelty kauppiaan ja ravintola-alalla työskentelevän tuttavan Antti Kalasen kanssa.

”Tuotteet valmistetaan artesaanimeiningillä ja vähän omalla twistillä. Mahdollisuuksien mukaan käytetään paikallisia tai vähintään kotimaisia raaka-aineita ja suositaan luomua. Tällä hetkellä käytämme ylämaankarjan jauhelihaa Kärsämäeltä, kananrintafileitä Liedosta, pekonia Pietarsaaresta, tomaatteja ja kurkkuja Pyhäjärveltä, salaattia Närpiöstä sekä sämpylöitä Vaasasta”, kauppias valaisee.

Ravintolaruoan ostaminen kauppareissulla kiinnostaa asiakkaita yhä enemmän ja koronapandemia on vauhdittanut ravintolaruoan aseman vahvistumista ruokakaupassa entisestään.

’’Nyt oli otollinen aika tämänkaltaisen palvelun lanseeraamiselle. Korona-aika on kasvattanut take away -tuotteiden kysyntää’’, Mäkimartti kertoo. ’’Oikeaa hetkeä uudistukselle tuki myös se, ettei Pyhäjärven keskustan alueella ollut juurikaan vastaavien tuotteiden tarjontaa.’’


Take away -ravintola on Mainari-konseptin uusin tulokas

Mäkimartti on kahdeksan vuoden kauppiasuransa aikana brändännyt ansiokkaasti omia tuotteitaan, kuten Awesome-limonadit paikallisista marjoista ja lähdevedestä, sekä Mainari-oluet ja oheistuotteita aina lippalakeista t-paitoihin.

Konseptin uusin tulokas Mainari take away avautui torstaina 18.2.2021 ja saavutti heti suuren suosion asiakkaiden keskuudessa.

’’Tarkoituksena on ottaa käyttöön myös verkkokauppa. Lähtökohtana on ajatus, että voimme tarjota asiakkaillemme entistä enemmän laadukkaita palveluja’’, kauppias kertoo.

Takaisin ylös