Vastuulliseksi varmistettu kalatiski K-Supermarket Vihtiin

Vihdissä päästään valitsemaan ostoskoreihin vastuullista kalaa nyt entistäkin helpommin, kun K-Supermarket Vihti sai kalatiskilleen ekologisesti kestävää kalastusta edistävän MSC-sertifikaatin. Koko Suomessa yhteensä yli 40 K-ruokakaupalla on MSC-sertifikaatti.

MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit myönnettiin lokakuussa K-Supermarket Vihdille. MSC- ja ASC-merkinnät osoittavat, että kyseinen kala- tai äyriäistuote on pyydetty kalakantoja vaarantamatta tai kasvatettu luontoa kunnioittaen. Tuotteen matka on jäljitettävissä aina merestä kalatiskille. Sertifioitu kalatiski tarkoittaa, että kauppa voi kalatiskillään myydä MSC- ja ASC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.

”Haluan vaikuttaa osaltani siihen, että asiakkaat voivat tehdä helppoja vastuullisia valintoja ja asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan myös kaupassamme asioivat tätä arvostavat.  MSC-sertifikaatti kalatiskillä tuo näkyväksi, että vastuullisuuden eteen tehdään K-ryhmässä jatkuvasti töitä, kertoo K-Supermarket Vihdin kauppias Timo Laukkanen.

K-ryhmän kalavalikoimat suosivat kestäviä kalakantoja

K-ryhmällä on Suomen suurin MSC-sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima ja sertifioidut kalatiskit vahvistavat vastuullista kalavalikoimaa entisestään. Ensimmäiset K-ruokakauppojen MSC-sertifioidut kalatiskit myönnettiin syksyllä 2019 ja yhteensä K-ruokakaupoissa niitä on nyt yli 40 ympäri Suomen. Jokaisessa K-ruokakaupassa noudatetaan WWF:n Kalaoppaaseen pohjautuva kala- ja äyriäislinjausta, joka on ollut voimassa jo 12 vuoden ajan.

”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista. Valitsemalla kaupan kalatiskiltä MSC- ja ASC-merkinnällä varustettuja tuotteita voi jokainen osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta,” sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

 

Lisätietoa MSC -sertifikaatista: https://www.msc.org/fi/kotisivu
Katso lista kaikista sertifioiduista kalatiskeistä https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/msc-sertifioitu-kalastiski

K-Supermarketit ovat tavallista parempia ruokakauppoja, jotka tarjoavat asiakkailleen aina ajankohdan parhaat raaka-aineet ja ideat niin arjen kuin juhlankin ruoanlaittoon. K-Supermarket-kauppias henkilökuntineen rakentaa kauppansa valikoiman oman asiakuntansa mukaan tarjoten runsaasti sekä paikallisia lähituotteita että erikoisuuksia. Monipuolisilla valikoimilla, vastuullisesti toimien ja parasta palvelua tarjoten inspiroimme asiakkaitamme innostumaan ja onnistumaan omassa ruoanlaitossaan! K-Supermarket-ketjuun kuuluu yli 240 kauppaa. www.k-supermarket.fi

Takaisin ylös