Uusi pakettipalvelu Suomeen - ruokaostokset ja paketit voi noutaa samasta automaatista mihin vuorokauden aikaan tahansa

Ensimmäiset kylmätilalliset pakettiautomaatit otetaan käyttöön K-Supermarket Pajalassa Järvenpäässä ja K-Supermarket Hämeenkylässä Vantaalla. Automaatista voi noutaa samalla käynnillä sekä valmiiksi kerätyn ruoan verkkokauppatilauksen että muut paketit mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Vastaavaa palvelua ei ole aiemmin ollut saatavilla.

K-Supermarket Pajalaan Järvenpäässä ja K-Supermarket Hämeenkylään Vantaalla on asennettu ensimmäiset robotisoidut automaatit, joista voi noutaa samalla käynnillä sekä valmiiksi kerätyn ruoan verkkokauppatilauksen että muut paketit.

"Ruoan verkkokauppa on kasvattanut Suomessa suosiotaan harppauksin: yhä useampi kuluttaja käyttää palvelua. Samalla muukin verkkokauppa kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ja markkinoille on tuotu erilaisia noutopisteautomaatteja. Nyt käyttöönotettava noutopiste on erinomainen esimerkki innovaatiosta, joka helpottaa asiointia. Se yhdistää eri noutopisteasioinnit samaan automaattiin", kertoo K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen.

Automaatit on sijoitettu kaupan ulkopuolelle, joten paketit voi noutaa itselle sopivana ajankohtana mihin vuorokauden aikaan tahansa. K-ryhmä haluaa jatkuvasti parantaa asiakaskokemusta ja pilotoida erilaisia innovaatioita. Uusi pakettipalvelu on kehitetty yhteistyössä Smartmilen ja Konecranesin kanssa.

Kansainvälisen kasvuyrityksen, Smartmilen, ohjelmistoalustan avulla automaattiin voi tilata paketteja kaikkialta: asiakas voi siis saada verkko-ostoksensa yhteen pakettiautomaattiin ja halutessaan palauttaa ne samaan paikkaan. Smartmilen pakettiautomaattien kautta voi myös lähettää paketteja.

"Halusimme tehdä asiakkaidemme päivittäisistä ostoksista mahdollisimman sujuvaa. Luonnollinen seuraava askel oli yhdistää päivittäisten ruokaostosten ja verkko-ostosten noutaminen yhteen. Nyt yhdessä kumppaneidemme kanssa luomamme palvelu säästää asiakkaan aikaa ja helpottaa ostosten tekoa", kertoo Smartmilen toimitusjohtaja Aku Happo.

Automaatin taustalla on Konecranesin täysin uudenlainen ratkaisu, jossa yhdistyvät huoneenlämpöinen ja jääkaappilämpötilainen osio. Ruokaostoksia ja paketteja säilytetään suljetuissa lämpötilakontrolloiduissa osastoissa noutoon asti. Pakasteiden säilymisen varmistavat niiden säilyttämiseen tarkoitetut pakkaukset. Automaatin sisällä toimiva robotti tuo noudettavat ruokaostokset ja muut pakkaukset esteettömyysvaatimukset täyttävälle noutopisteelle. Laitteen korkeutta voidaan hyödyntää varastoinnissa ja näin saavuttaa moninkertainen kapasiteetti perinteisiin pakettiautomaatteihin verrattuna. Lisäksi automaatin modulaarinen rakenne tukee muutoinkin optimaalista tilankäyttöä.

"Näemme ruoan verkkokaupan automaation mielenkiintoisena ja kasvavana alana. Haluamme kiittää K-ryhmää, kauppiaita ja Smartmilea saumattomasta yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi uusi, lämpimän ja kylmän tilan yhdistävä automaatti", sanoo Agilonista vastaava liiketoimintajohtaja Tapani Tilus Konecranesilta.

Lisätietoja:

Petri Toivonen, K-ryhmän palvelujohtaja, puh. 040 551 0442
K-ryhmän viestintä, puh. 010 5350 200, viestinta@kesko.fi (ark. 8-16)
Kati Kaaja, Smartmilen markkinointipäällikkö, puh. 050 430 6027, kati@smartmile.eu
Frank van Os, Smartmilen kaupallinen johtaja, puh. +31 6 839 697 66, frank@smartmile.eu,
Tapani Tilus, Vice President, Konecranes Agilon, puh. 040 716 7181, tapani.tilus@konecranes.com

Takaisin ylös