Tornion K-Market Timpantorilla jätskit pysyvät kylminä aurinkoenergialla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 12.5.2020 Tornion Vojakkalassa toimivan K-Market Timpantorin katolle on asennettu 230 aurinkopaneelia, jotka ovat alkaneet tuottaa aurinkoenergiaa kiinteistölle toukokuun alusta. K-kauppiaana toimii Timo Seppälä

Aurinkosähköä tulee kulumaan eniten valaistukseen, viilennykseen ja kylmälaitoksen ylläpitämiseen. ”Mitä lämpimämpi sää, sitä enemmän kylmälaitos kuluttaa, joten lämpimien päivien auringonsäteet menevät suoraan käyttöön”, Seppälä toteaa.

Kaupan vuotuinen sähkönkulutus on noin 300 000 kilowattituntia ja aurinkovoimalan vuosituottoarvio on noin 40 000 – 45 000 kilowattituntia, joten aurinkosähköllä tullaan kattamaan noin 15 prosenttia vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Järjestelmän tuottamalla sähköllä voitaisiin kattaa kolmen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutus.

”K-ryhmä on maailman vastuullisin ruokakauppa ja olemme sitoutuneet mittaviin energiantehokkuustavoitteisiin. Omalta osaltani voin nostaa kiinteistömme energiatehokkuutta ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa”, kauppias-Timo toteaa tyytyväisenä. ”Tämä hanke on tehty yhteistyössä Oulun Energian kanssa.”

Lisätietoja: K-kauppias Timo Seppälä, puh. 0400 695 592

Takaisin ylös