Tänä kesänä K-ruokakaupoissa yli 80 uutta jätskivaihtoehtoa - listasimme jäätelötrendit

Suklaa, vanilja ja toffee ovat jäätelösuosikkeja vuodesta toiseen. Jäätelövalikoima on myös kurkistusikkuna vallitseviin ruokatrendeihin. Listasimme tämän kesän viisi jäätelötrendiä, joissa nousevat niin hyvinvointi, herkuttelu, kuin ympäristön huomioiminenkin.

Jäätelöallas on hyvä kurkistusikkuna ruokatrendeihin: suomalaisia kiinnostavat jäätelöuutuudet. Tänä keväänä K-ruokakauppoihin on lanseerattu jo noin 80 jäätelöuutuutta.

”Valikoima, josta jäätelöitä valitaan, on todella laaja, jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Viimeisen vuoden aikana myyntiään ovat kehittäneet erityisesti vegaaniset jäätelöt ja kotipakkauksissa myytävät laadukkaat herkuttelujäätelöt. Uutuuksissa kiinnostavat aina myös erikoisemmat maut, tänä vuonna esimerkiksi Pirkka Parhaat -sarjaan on tullut myyntiin Suomen jäätelön valmistama inkiväärisorbetti. Jäätelöitä ostetaan pääasiassa herkuttelua varten, ei niinkään terveellisyys edellä, mutta jäätelöaltaasta löytyy myös vähemmän sokeria tai enemmän proteiinia sisältäviä jäätelövaihtoehtoja ”, kertoo tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

Koronakevät on vaikuttanut eri rajoituksista johtuen kotonasyömisen korostumisen myötä myös jäätelöiden kysyntään, erityisesti puolen litran ja litran jäätelöpakkausten sekä monta jäätelöä samassa paketissa sisältävien monipakkausten myyntiin.

”Yksittäin pakatut jäätelötuutit ja puikot ostetaan usein heräteostoksena, joten näiden tuotteiden myynti kehittyi huhtikuussa huonommin. Kehitykseen vaikutti myös viime vuoden lämpimän sään kovat vertailuluvut, sillä tuuttien ja puikkojen myyntiin vaikuttaa merkittävästi lämmin ja aurinkoinen sää, etenkin kevään ja kesän ensimmäisinä hellepäivinä”, kertoo Vuorinen.

Kesän viisi jäätelötrendiä

  1. Ympäristöystävällisemmät pakkaukset ja hävikin hyödyntäminen valmistuksessa
  2. Perustuotteista siirrytään laadukkaampiin herkutteluvaihtoehtoihin
  3. Isot tuutit
  4. Kasvipohjaiset jäätelöt, vegaanisia vaihtoehtoja jo lähes jokaisessa muodossa (puikot, tuutit, puolen litran pakkaukset sekä monipakkaukset)
  5. Vähemmän sokeria sisältävät vaihtoehdot tulevat pikkuhiljaa myös jäätelöhyllylle.
Takaisin ylös