Suomen ensimmäinen kahvipakkausten kiertotalouspilotti päätökseen: puolessa vuodessa 25 000 kerättyä kahvipakkausta

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen kesällä 2019 käynnistämä kiertotalouspilotti on saatu päätökseen. Pilotissa tyhjät kahvipakkaukset saivat uuden elämän kierrätysdesigntuotteina, ja syksyn 2019 aikana tyhjiä pakkauksia kerättiin yhteensä huimat 25 000 kappaletta. Keräyspilotin suosio yllätti positiivisesti, ja pilotista saadut kokemukset kannustavat jatkamaan työtä kestävien uusiokäyttöratkaisujen löytämiseksi.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteinen, kesäkuussa 2019 käynnistynyt kiertotalouspilotti on saatu päätökseen. Pilotti kannusti kuluttajia palauttamaan tyhjät kahvipakkaukset uusien tuotteiden, kierrätysmateriaaleista valmistettujen asusteiden raaka-aineiksi. Kahvipakkauksia kerättiin syksyn ajan Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitettiin Globe Hopelle. Kahvipakkauksia kertyi puolen vuoden aikana yhteensä huimat 25 000 kappaletta. 

Vaikka käytettyjen kahvipakkausten keräys K-Supermarketeissa on päättynyt, tyhjät kahvipakkaukset kannattaa edelleen kierrättää lajittelemalla ne muovinkeräyspisteisiin. 

Kahvipakkaukset taipuivat uniikeiksi asusteiksi 

Käytetyistä kahvipakkauksista valmistettiin syksyn aikana kahdeksan erilaista Globe Hope -kierrätysdesigntuotetta, jotka saatiin myyntiin loppuvuoden aikana. Tuotevalikoima sisältää muun muassa kainalo- ja pikkulaukun, kestävän kauppakassin, kynäpenaalin ja lompakon. Tuotteita on valikoidusti saatavilla pilotissa mukana olevissa K-Supermarketeissa niin kauan kuin tuotteita riittää. Kierrätysdesigntuotteita voi ostaa valtakunnallisesti myös Pauligin verkkokaupasta viikosta 4 alkaen.

Takaisin ylös