Sähköinen kuitti saapuu K-ruokakauppoihin – täydentää työkaluja arjen suunnitteluun ja hallintaan

K-ryhmän asiakkaat saavat kuluvan viikon aikana käyttöönsä sähköisen kuitin. Palvelu on osa K-Ruoka-sovellusta ja -palvelua, joka täydentyy yhä kattavammaksi arjen hallinnan työkaluksi. Palvelussa voi jo nyt tehdä tilauksia ruoan verkkokaupasta, tutkia reseptejä sekä seurata omia ruokaostoksia kotimaisuusasteen ja hiilijalanjäljen osalta. Kuitit säilyvät arkistossa kaksi vuotta, minkä lisäksi takuukuitit pysyvät tallessa koko takuun voimassaoloajan. Sähköinen kuitti on asiakkaiden toivoma palvelu, joka tulee K-ryhmässä ensin käyttöön ruokakauppoihin.

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 24.1.2020

K-ruokakaupoissa käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta ja usea asiakas on toivonut kuittien sähköistämistä.

”Sähköisen kuitin myötä ostotapahtumien tiedot ovat aina tarkasteltavissa eivätkä ne haalistu tai katoa. Myös takuukuitit pysyvät varmasti tallessa ja tarvittaessa niiden pariin on helppo palata”, digitaalisten palvelujen myyntijohtaja Antti Rajala sanoo.

Kuittiarkisto tallentuu K-Ruoka-sovellukseen, jossa se täydentää muun muassa ruoan verkkokauppapalvelua, tuhansia reseptisisältöjä sekä ruokaostosten hiilijalanjälki- ja kotimaisuustasomittareita.

”K-Ruoka-sovellus on 750 000 rekisteröityneellä käyttäjällään luonteva koti sähköisille kuiteille. Jatkossa tuomme kuitit sovelluksen lisäksi myös K-Ruoka-palvelun verkkoversioon. Olemme varsinkin viimeisen vuoden aikana pyrkineet kehittämään koko K-Ruoan palvelukokonaisuutta entistä kattavammaksi ja asiakasystävällisemmäksi siten, että se auttaa arjen suunnittelussa ja hallinnassa paremmin”, Rajala kertoo.

Asiakas saa sähköisen kuitin käyttöönsä lataamalla K-Ruoka-sovelluksen uusimman version (4.0.0.) puhelimen sovelluskaupasta. Kuittipalvelun käyttöönotto vaatii Plussa-kortin sekä verkkopankkitunnistautumisen, minkä jälkeen kuitit alkavat tallentua tarkasteltavaksi automaattisesti.

”Toistaiseksi myös paperinen kuitti säilyy käytössä K-ruokakaupoissa sähköisen kuitin rinnalla, mutta kokonaan paperitonkin kuitti on suunnitteilla. Haluamme kuitenkin tarjota asiakkaille heidän toivomansa digitaalisen palvelun jo nyt ja varmistua siitä, että sähköiselle kuitille riittää käyttäjäkuntaa ja kysyntää”, Rajala toteaa.

Takaisin ylös