Ruoan verkkokaupan uusi kokeilu Helsingin keskustassa: lounaat ja ruokaostokset tunnissa toimistolle tai kotiin

Helsingin keskustan alueella on alkanut kokeilu, jossa K-ruokakaupasta saa halutessa ruoan verkkokaupan tilauksen – myös valmiin lounaan – pikatoimituksella.

– Tavoitteenamme on selvittää, miten ydinkeskustan asiakkaat ja erityisesti toimistojen työntekijät kokevat nopeat toimitukset. Esimerkiksi lounasta ei tarvitse lähteä hakemaan, kun sen voi tilata suoraan toimistolle. Teemme jatkuvasti erilaisia uusia kokeiluja verkkokaupassamme, ja nyt keskiössä ovat erityisesti nopeat lounasruokatoimitukset, verkkokaupan ja digitaalisten palvelujen johtaja Antti Rajala K-ryhmästä kertoo.

Toimitukset tehdään K-Supermarket Kaisaniemestä, joka tarjoaa laajan valikoiman ravintolatasoista ruokaa. Kaupassa valmistetaan runsaasti lounas- ja muuta mukaan otettavaa ruokaa myös itse.

­– Kokeilussa toimitusalue kattaa kaupan lähikorttelit, eli alueen Aleksanterinkadulta Kaisaniemen puistoon sekä Keskuskadulta Unioninkadulle. Ennen kello 10 tehdyt tilaukset toimitetaan klo 11–12 välillä ja ennen klo 11 tehdyt tilaukset puolestaan klo 12–13. Kuljetukset tehdään vikkelästi ja vastuullisesti pyörällä, kehityspäällikkö Katri Kenola kertoo toimintamallista.

Pikatoimituksen rinnalla asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta pikanoutoon, jossa tuotteet voi hakea valmiiksi keräiltynä edellä mainittujen aikaikkunoiden puitteissa kaupan take away -tiskiltä.

Lounasruokien ohella tilattavissa on koko kaupan valikoima, eli asiakas voi lisätä samaan tilaukseen esimerkiksi toimistolle ostettavat kahvilatuotteet ja välipalat.

Pikatoimituksia on jo aiemmin kokeiltu K-ryhmässä Helsingin kantakaupungin alueella, mutta nyt kokeilu laajenee aivan ydinkeskustan alueelle.

– Toimitusaikojen ripeys on asia, johon verkkokaupan suuret toimijat panostavat maailmalla paljon. Ruoan verkkokaupan edelläkävijänä haluamme jatkuvasti kokeilla ja tuoda uusia käytäntöjä myös suomalaisten asiakkaiden saataville, Rajala toteaa.

Takaisin ylös