Nuorten ideasta versoi kaupan parkkihallin vallannut skuuttitapahtuma

Kun Espoon Kauklahdessa sijaitsevan K-Supermarket Lasihytin parkkihallissa pyöri jatkuvasti luvattomasti skuuttailevia nuoria, päätti kauppias Erkki Zaiedman sormen heristelyn sijaan pysähtyä kuuntelemaan. Yhden nuoren heittämä idea versoi suosituksi skuuttitapahtumaksi, joka on vallannut kaupan parkkihallin sittemmin jo kahdesti.

K-Supermarket Lasihytin kauppias Erkki Zaiedman oli joutunut usein häätämään kaupan parkkihallissa ilman lupaa potkulautailevia lapsia ja nuoria. Eräällä kerralla kauppias päätti jäädä nuorten kanssa juttusille.

– Aina kun olin käynyt usuttamassa nuoria pois parkkihallista, sitä samalla mietti, että tämähän on ihan hölmöä. Kauklahdessa ei ole kauppakeskuksia eikä juuri muitakaan sisäpaikkoja joissa notkua. Skuuttailu ulkona on vähälumisenakin talvena mahdotonta, kun on tuulista ja sateista, ja hiekoitushiekkaa on joka paikassa. Ymmärsin hyvin nuoria, mutta en kuitenkaan voinut ottaa riskiä siitä että autojen seassa sattuisi jotakin, kauppias pohtii.

 

– Joku nuorista heitti, että voitaisiinko me tulla joskus tänne skuuttaamaan luvan kanssa. Suostuin ehdotukseen aika spontaanisti, ja kun se oli ääneen sanottu, pitikin alkaa heti miettiä käytännön toteutusta.

Palaset loksahtelivat hyvin kohdilleen kun Zaiedman ajautui juttusille Espoon nuorisotoimen kanssa. Tapahtuman yksityiskohtia suunniteltiin yhdessä nuorisotoimen kanssa, ja paikalle saatiin myös liikkuvan nuorisotyön pakettiauto bmx-pyörineen ja musavehkeineen.

– Nuoria ei välttämättä kiinnosta etsiä tapahtumia kaupan Facebook-sivuilta. Nuorisotoimen kautta saimme yhteyden nuoriin ja hyvät ohjaajat tapahtumaan.

Kaupan parkkihallista rajattiin tapahtumaa varten noin puolet pois. Kauppias oli kokeillut aiemmin parkkihallin rajaamista hallissa järjestetyn koiranäyttelyn yhteydessä, joten pahimmat sudenkuopat osattiin nyt välttää eivätkä autoilevien asiakkaiden reaktiot jännittäneet. Arki-iltana hiihtolomaviikolla parkkitilaa riitti hyvin myös asiakkaille.

– Tapahtuma herätti enemmänkin hilpeyttä halliin ajavissa asiakkaissa, kun musiikki jytäsi ja meininki oli iloinen.

Vastaavanlainen tapahtuma on järjestetty K-Supermarket Lasihytin parkkihallissa nyt jo kahdesti, ja innokkaita eri-ikäisiä skuuttailijoita on saapunut molemmilla kerroilla hyvin paikalle. Hiihtolomaviikollakin porukkaa riitti, vaikka perhevaltaisessa Kauklahdessa moni matkaa lomaviikoksi muualle. Kokemukset ovat olleet niin hyviä, että jatkoa saattaa seurata.

– Nuorilta on tullut tapahtumissa tuhottomasti uusia ideoita. Kun siinä on vähän pyörinyt mukana, niin sieltä jo joku huutelee, että voisiko ensi kerralla tuoda rampin tähän. Jos ensi talvikin on loskainen ja vähäluminen, tällainen tapahtuma voi olla nuorille ihan ylivoimaista viihdettä, Zaiedman uskoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös