MobilePay-sovelluksella voi nyt maksaa kaikissa K-ruokakaupoissa – maksutavan piirissä on jo lähes 80 prosenttia Suomen päivittäistavaramyymälöistä

MobilePay-mobiilimaksusovellus on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa ja vakiinnuttanut asemansa varsinkin henkilöiden välisissä maksuissa. Mahdollisuudet maksaa MobilePaylla myös kaupassa paranivat entisestään, kun palvelu otettiin helmikuun aikana käyttöön kaikissa noin 1 200 K-ruokakaupassa. Tämän myötä maksutapa käy nyt valtaosassa Suomen päivittäistavarakauppoja.

”Digipalveluilla on keskeinen rooli asiakkaidemme arjen helpottamisessa. MobilePay on hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuus asettuu saumattomasti osaksi kivijalkakauppaa: ostokset voi maksaa puhelimen näytön pyyhkäisyllä vaikka niitä pakatessa ja halutessa Plussa-edut kirjautuvat automaattisesti mukaan”, kehitysjohtaja Juha Andelin K-ryhmästä toteaa.

Mobiilimaksut K-ruokakaupoissa ovat tasaisessa kasvussa ja mobiilimaksusovellusten käyttö korostuu erityisesti suurissa kaupungeissa ja keskittymissä.

“Olemme iloisia siitä, että MobilePayn käyttäjät voivat maksaa sovelluksella yhä useammassa maksupaikassa. Nyt kun kaikki K-ryhmän ruokakaupat ovat liittyneet mukaan käyttöpaikkaverkostoon, MobilePay käy maksuvälineenä jo lähes 80 prosentissa Suomen päivittäistavarakaupoista, toteaa Noona Puusniekka, MobilePay Finlandin vt. toimitusjohtaja.

K-ryhmän muista kaupoista MobilePay on jo käytössä Intersportin, Budgetsportin ja The Athlete´s Footin verkkokaupoissa.

Maksu käy puhelimen ruutua pyyhkäisemällä – Plussat saa halutessa automaattisesti mukaan

 • MobilePay toimii kaikilla yleisillä Android- ja iOS-mobiililaitteilla sekä suomalaisilla maksukorteilla eli sovelluksen voi ottaa käyttöönsä minkä tahansa pankin asiakas
 • Sovelluksen kautta ostokset voi maksaa sujuvasti ja nopeasti: maksettava summa tulee bluetooth-yhteyden kautta näkyviin puhelimen ruudulle, minkä jälkeen maksun voi hyväksyä sovelluksessa puhelimen ruutua pyyhkäisemällä.
 • Sovellukseen voi tallentaa oman Plussa-kortin tiedot, jolloin samalla varmistaa kaikki Plussa-edut automaattisesti maksamisen yhteydessä.
 • MobilePaylla on Suomessa jo lähes 1,3 miljoonaa käyttäjää
  • Sovelluksen kautta tehtiin vuonna 2019 yli 21 miljoonaa transaktiota, missä kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 123 %
  • Vuonna 2019 palvelulla siirrettiin yli 620 miljoonaa euroa
 • MobilePay käy maksutapana 20 000 myymälässä ja verkkokaupassa ympäri Suomen
  • Viime vuonna verkostoon tuli mukaan yli 7 000 ostopaikkaa
Takaisin ylös