Kolme ammattilaista loihti uudenlaisen kalaherkun Kallaveden antimista

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 10.12.2020 Kuopiossa kauppias Sirpa Karppi, kalastaja Ilkka Launonen ja kokki Aki Hiltunen ovat yhteistyössä kehittäneet savolaiseen makuun savustetut Kolmen Koon järvikalapihvit.

Tuote saadaan markkinoille viikolla 50 ja sitä voi ostaa K-Market Kalakukosta Kuopion keskustasta tai K-Market Neulamuikusta Neulamäestä.

Idean kalapihvien kehittämisestä tuli K-kauppias Sirpa Karpilta, kun hän kalahallin läpi kulkiessaan osti Heikin Kalan Ilkka Launoselta järvikalapihvejä lounaakseen. Kertamaistelulla Sirpalle heräsi idea, että nämä täytyy tuotteistaa ja saada omien kauppojen hyllyille myyntiin. Alkuperäinen resepti on Ilkan ja tuotekehitystyöhön otettiin mukaan kokki Aki Hiltunen, joka kehitti pihvien ympärille ateriakokonaisuuden. ”Tuotteen nimeksi tuli Kolmen Koon järvikalapihvit meidän kolmen koon tiimin mukaan: kauppias-Sirpa, kalastaja-Ilkka ja kokki-Aki.”

”Yhteistyömme sujuu mainiosti, Ilkka kalastaa, Aki valmistaa pihvit ja minä saan myydä nämä Kallaveden herkut asiakkaillemme. Lounasasiakkaiden määrä on kasvussa ja tässä heille on hieno, puhtaista raaka-aineista paikallisesti valmistettu vaihtoehto”, Sirpa iloitsee.

Kolmen Koon järvikalapihvit valmistetaan kulloinkin verkoilla saatavasta saaliista, tuotetta on tarjolla läpi vuoden. Kalat ensin savustetaan ja sitten lisätään mausteet, kuten juusto ja pippuri. Tuotetta saa kahden pihvin pakkauksena tai valmiina annoksena, jossa on järvikalapihvi, yrttiperunapyre, porkkanaa, palsternakkaa ja sitruunakermakastike. Tuote on gluteeniton ja laktoositon.

”Tässä meillä on hieno paikka nostaa esille pohjoissavolaisia, puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita sekä vahvaa ruokaosaamista”, Sirpa kertoo.

Takaisin ylös