Kespron Rovaniemen noutotukku muuttaa suurempiin tiloihin Eteläkeskukseen – lisäksi täydellinen energiaremontti

Ravintolatukku Kespron Rovaniemen noutotukulle valmistellaan uusia tiloja Rovaniemen Eteläkeskukseen K-Supermarketin entisiin tiloihin osoitteeseen Teollisuustie 1. Uuden tukun arvioitu valmistumis- ja avauspäivä on alkukesästä 2021.

”Uskomme Lapin matkailu- ja ravintolapalvelujen kasvavan entisestään tulevien vuosien aikana, jonka myötä tarvitsemme Kespron toiminnalle suuremmat tilat Rovaniemellä. Tilat nykyisessä kiinteistössä ovat käyneet ahtaiksi, eivätkä kiinteistön kylmätekniset ratkaisut vastaa tämän päivän tarpeita”, kertoo Keskon aluejohtaja Jari Saarinen.

”Kespron uusi tukku on pinta-alaltaan noin 1000 m² suurempi nykyiseen verrattuna, kokonaispinta-alan ollessa noin 2500 m². Suurin tilan kasvu kohdistuu kylmätiloihin ja mahdollistaa tarjolle entistä runsaamman tuoretuotteiden valikoiman. Hanke on nyt muutostöiden osalta kilpailutusvaiheessa”, kertoo Saarinen.

Rovaniemen noutotukku on Kespron noutotukuista pohjoisin ja palvelee koko Lapin asiakaskuntaa sekä toimitus- että noutoasiakkuuksissa. Nykyinen tukku osoitteessa Vierustie 18 jatkaa asiakkaiden palvelua uuden tukun valmistumiseen asti.

Energiankulutus vähenee kahden K-Supermarketin verran

Kespron noutotukun muuttaessa uusiin tiloihin sen käyttämissä toiminnoissa suoritetaan täydellinen energiaremontti. Remontissa uudistetaan esimerkiksi kaikki tuotteiden jäähdytykseen liittyvät toiminnot sekä tukun valaistus.

Energiaremontin myötä energiansäästöä arvioidaan saavutettavan vuositasolla 682 MWh. Energiansäästö vastaa kahden K-Supermarketin vuotuista energiankulutusta, kun keskimääräinen K-Supermarket kuluttaa energiaa 340 MWh vuodessa.

Erinomaiset liikenneyhteydet tukkuun

”Noutotukun tuleva sijainti on erinomainen. Uusi tukku sijaitsee näkyvällä paikalla valtatien 4 välittömässä läheisyydessä ja sinne on helppo saapua kaikilta Rovaniemeen johtavilta väyliltä”, kertoo Saarinen.

Eteläkeskuksen liikekiinteistö on Keskon omistama ja kiinteistön pysäköintialue mahdollistaa uudelle tukulle runsaat pysäköintimahdollisuudet. Eteläkeskuksen liikekiinteistössä toimivat ravintola ja toimistot jatkavat edelleen toimintaansa, jonka lisäksi liikekiinteistöön haetaan myös uusia vuokralaisia.

Takaisin ylös