Keskon sijoittajasivut Suomen pörssiyritysten toiseksi parhaat

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat valinneet Keskon verkkosivut Suomen toiseksi parhaaksi sijoittajasivustoksi. Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut neljässä sarjassa: suuret, keskisuuret ja pienet pörssiyhtiöt sekä First North -yhtiöt.

Tuomaristo arvioi sivuja viiden kattoteeman perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja vastuullisuus.

Suurten yhtiöiden sarjan voitti Valmet. Tuomariston mukaan erityisesti markkina-arvoltaan suurten pörssiyhtiöiden sijoittajasivustojen kärki on Suomessa kansainvälisestikin vertaillen todella kovatasoinen.

– Keskon omistajapohja on kasvanut vuoden aikana noin 7 000 omistajalla lähes 47 000 omistajaan ja erityisesti kotimaiset yksityissijoittajat ovat sijoittaneet yhtiöön. Juuri sijoittajasivut ovatkin yksi tärkeimmistä tiedonvälityskanavista sijoituspäätösten tueksi. Erityisesti näin poikkeustilanteessa sivuston ajantasaisuus ja relevantin tiedon esittäminen helposti ja selkeästä ovat aivan kriittistä. Arvostamme saamaamme tunnustusta sekä kiitän aktiivista ja osaavaa tiimiä tästä yhteisestä saavutuksesta, iloitsee Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola.

Vuoden 2020 voittajat

Suuret yhtiöt:

1. Valmet

2. Kesko

3. Fortum

  
Keskisuuret yhtiöt:

1. Finnair

2. Lassila & Tikanoja

3. Alma Media

  
Pienet yhtiöt:

1. Exel Composites

2. Digia

3. Teleste

  
First North:

1. Fodelia

 

Kesko voitti kilpailun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 2018 ja 2019.

Lisätietoja kilpailusta:

https://www.porssisaatio.fi/blog/2020/05/25/parhaatsijoittajasivut2020/

 

Kesko.fi menestyi myös kansainvälisesti

Keskon nettisivut saivat tunnustusta myös perinteikkäässä ruotsalaisyhtiö Comprendin Webranking-selvityksessä viime talvena. Kesko.fi arvioitiin Suomen kolmanneksi parhaaksi sivustoksi Wärtsilän ja Valmetin jälkeen. Selvityksessä oli mukana Suomen 50 suurinta pörssiyhtiötä.

Keskon saama pistemäärä 81/100 ylsi Europan 500 suurimman yhtiön arvioinnissa kymmenenneksi. Euroopan parhaaksi arvioitiin italialainen Eni. Kaupan alan yhtiöistä Kesko oli Euroopan paras.

Lisätietoja webrankingista:

https://www.comprend.com/webranking/

 

Takaisin ylös