K-ryhmän myynti oli Etelä-Karjalassa tammi-kesäkuussa yhteensä 117,3 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 23.7.2020 K-ryhmän myynti Etelä-Karjalassa oli tammi-kesäkuussa yhteensä 117,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 9,6 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 80,9 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 6,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 28 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 6,5 %. Autokaupan myynnin arvo oli 8,4 miljoonaa euroa.

”Hyvät myynninkehitykset viestivät siitä, että olemme onnistuneet parantamaan entisestään asiakaskokemuksia kaikissa ketjujemme kaupoissa”, toteaa aluejohtaja Jari Kuosmanen tyytyväisenä.

K-ryhmän tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2019 oli Etelä-Karjalassa yhteensä 50,8 miljoonaa euroa

K-ryhmän toiminta vaikuttaa laajalti yhteiskuntaan. Kesko ja K-kauppiaat ovat merkittäviä työllistäjiä, veronmaksajia sekä tuotteiden ja palvelujen tarjoajia. Välillisesti K-ryhmä luo työpaikkoja koko toimitusketjussaan – muun muassa tuotekehityksessä, tehtaissa, tiloilla ja logistiikassa.

Vuonna 2019 Etelä-Karjalan alueella Keskon ja K-kauppiaiden tavaraostot jättivät alueelle 20,5 miljoonaa euroa. Investointeja tehtiin 10,2 miljoonalla eurolla. Kesko ja K-kauppiaat maksoivat palkkoja 19,3 miljoonaa euroa ja kauppiaat maksoivat tuloveroja alueelle 0,7 miljoonaa euroa.

Valtakunnalliset ja maakunnalliset luvut löytyvät alla olevan linkin kautta vuosiraportin sivulta 8: https://kesko.fi/globalassets/03-sijoittaja/raporttikeskus/2020/q1/kesko_vsk_2019_kestava_kehitys.pdf#page=8

Lisätietoja:
Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980, email: jari.a.kuosmanen@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös