K-ryhmä sitoutuu edistämään kestävämmän puuvillan tuotantoa

Vuoden 2024 loppuun mennessä K-ryhmän kaupoissa myytäviin mywear-vaatteisiin, myhome-kodintekstiileihin, Pirkka-sukkiin sekä K-Raudan PROF-työvaatteisiin ja Cello-sisustustekstiileihin hankitaan vain kestävämmin tuotettua puuvillaa K-ryhmän uuden puuvillalinjauksen mukaisesti.

K-ryhmän puuvillalinjauksen mukaisesti kaikki omille tuotemerkeille hankittu kestävämpi puuvilla tulee olemaan siirtymäajan jälkeen joko sertifioitua luomupuuvillaa, kierrätettyä puuvillaa, Better Cotton Initiative -aloitteen tai Reilun kaupan mukaista puuvillaa.

”Me K-ryhmässä haluamme mahdollistaa asiakkaillemme kestävämmän elämäntavan. Teemme jatkuvasti töitä edistääksemme vastuullisuutta toimitusketjussamme ja auttaaksemme asiakkaitamme tekemään kestävämpiä valintoja. Better Cotton Initiativen jäseneksi liittyminen ja puuvillalinjauksemme mahdollistavat sen, että voimme tukea kestävämpää puuvillantuotantoa toimitusketjussamme”, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Puuvilla on maailman eniten tuotettu luonnonkuitu, jonka tuotantoon liittyy useita ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja taloudellisen vastuun riskejä.

Puuvillan tuotanto kuluttaa paljon vettä. Jos torjunta-aineita käytetään huolimattomasti, se voi aiheuttaa haittaa ympäristölle tai vaarantaa työntekijöiden terveyden. Puuvillan tuotantoon liittyviä ihmisoikeusriskejä ovat lapsi- ja pakkotyövoiman käyttö, pitkät työpäivät, matalat palkat sekä tasa-arvon puute. Kansainväliset kestävämmän puuvillan ohjelmat ja sertifioinnit kehittävät puuvillan tuotannon vastuullisuutta viljelijätasolta lähtien.

Kesko on Better Cotton Initiative (BCI) -aloitteen jäsen maaliskuusta 2020 alkaen. The Better Cotton Initiative (BCI)  on kansainvälinen aloite, jonka tavoitteena on tehdä puuvillan tuotannosta parempaa puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle ja alan tulevaisuudelle. BCI:n ja sen kumppaneiden kautta viljelijät saavat koulutusta veden tehokkaasta käytöstä, maaperän- ja luonnonsuojelusta, haitallisimpien kemikaalien käytön vähentämisestä ja hyvien työtapojen käytöstä. BCI:n jäsenenä Kesko on sitoutunut kehittämään puuvillan viljelytapoja globaalisti.

Takaisin ylös