Ensimmäinen vastuulliseksi varmistettu kalatiski Päijät-Hämeeseen K-Supermarket Orimattilaan

Orimattilassa päästään valitsemaan ostoskoreihin vastuullista kalaa nyt entistäkin helpommin, kun K-Supermarket Orimattila sai kalatiskilleen ekologisesti kestävää kalastusta edistävän MSC-sertifikaatin. Koko Suomessa yhteensä yli 40 K-ruokakaupalla on MSC-sertifikaatti. 

K-ryhmä aluetiedote 6.11.

MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit myönnettiin lokakuussa K-Supermarket Orimattilalle. MSC- ja ASC-merkinnät osoittavat, että kyseinen kala- tai äyriäistuote on pyydetty kalakantoja vaarantamatta tai kasvatettu luontoa kunnioittaen. Tuotteen matka on jäljitettävissä aina merestä kalatiskille. Sertifioitu kalatiski tarkoittaa, että kauppa voi kalatiskillään myydä MSC- ja ASC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.   

”Palvelutiskimme on tullut tunnetuksi herkullisuudestaan ja runsaudestaan, sekä erikoisista tuotteistaan. Meillä käydään ostoksilla Helsingistä saakka. Vastuullisuus on meille tärkeä asia, ja olemme ylpeitä kaikesta siitä, mitä teemme”, kertoo K-Supermarket Orimattilan kauppias Tiia Luostarinen. 

K-ryhmän kalavalikoimat suosivat kestäviä kalakantoja 

K-ryhmällä on Suomen suurin MSC-sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima ja sertifioidut kalatiskit vahvistavat vastuullista kalavalikoimaa entisestään. Ensimmäiset K-ruokakauppojen MSC-sertifioidut kalatiskit myönnettiin syksyllä 2019 ja yhteensä K-ruokakaupoissa niitä on nyt yli 40 ympäri Suomen. Jokaisessa K-ruokakaupassa noudatetaan WWF:n Kalaoppaaseen pohjautuva kala- ja äyriäislinjausta, joka on ollut voimassa jo 12 vuoden ajan.  
 
”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista ja samalla tehdä myös asiakkaillemme vastuulliset valinnat kaupassa mahdollisimman helpoiksi. Valitsemalla kaupan kalatiskiltä MSC- ja ASC-merkinnällä varustettuja tuotteita voi jokainen osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta,” sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske. 

 
K-Supermarketit ovat tavallista parempia ruokakauppoja, jotka tarjoavat asiakkailleen aina ajankohdan parhaat raaka-aineet ja ideat niin arjen kuin juhlankin ruoanlaittoon. K-Supermarket-kauppias henkilökuntineen rakentaa kauppansa valikoiman oman asiakuntansa mukaan tarjoten runsaasti sekä paikallisia lähituotteita että erikoisuuksia. Monipuolisilla valikoimilla, vastuullisesti toimien ja parasta palvelua tarjoten inspiroimme asiakkaitamme innostumaan ja onnistumaan omassa ruoanlaitossaan! K-Supermarket-ketjuun kuuluu yli 240 kauppaa. www.k-supermarket.fi

Takaisin ylös