Bananasajäämä ylijäämäbanaanijäätelö K-ruokakauppoihin

Suomen Jäätelön ja K-ruokakaupan yhdessä ideoima vegaaninen kierrätysbanaanijäätelö BANANASAJÄÄMÄ on pian saatavilla K-ruokakaupoista. Bananasajäämä banaanijäätelö on lopputulos viime syksyisestä kehitysyhteistyöstä, joka sai alkunsa, kun K-Supermarket Redin Tikkalan kauppiasveljekset harmittelivat joitakin hylkyyn meneviä tummaksi päässeitä banaaneja.

”Oli surullista havaita, että maullisesti vasta huippuaan lähestyvä, mutta tummahkon pinnan saanut banaani ei päädy asiakkaiden ostoskoriin, vaan sillä on uhkana joutua biojätteeseen, ” Teemu Tikkala muistelee. ”Soitimme Suomen Jäätelöön ja kysyimme, olisiko heillä jonkinlaista käyttöä myynnistä poistetuille banaaneille. Ja heillähän oli,” Teemu jatkaa.

Suomen Jäätelön Petri Laukontaus kertoo, että Teemun kysymys käynnisti prosessin, joka oli kuin ”match made in heaven”.”Ei ollut myynnissä riittävän kypsiä banaaneita täydellistä banaanijäätelöä varten, joten tällaisen mahdollisuuden ilmaantuminen oli lahja taivaasta.” Petri jatkaa. Monien testierien jälkeen banaanijäätelö oli valmis tuotantoon. Banaanit kerätään biokaasuautolla pääkaupunkiseudun K-ruokakaupoista ja kuoritaan käsin Vantaalla sijaitsevassa jäätelötehtaassa Harry Belafonten Banana Boat Songin soidessa taustalla. Kuorinnan jälkeen banaanit keitetään ja prosessoidaan jäätelöksi 400 gramman kartonkirasioihin.

BANANASAJÄÄMÄ banaanijäätelöllä Suomen Jäätelö ja K-ruokakaupat haluavat osaltaan edistää elintarvikehävikin minimoimista ja kantaa banaaninsa kekoon vastuullisen ruokakaupan puolesta.

”K-kaupoissa mietitään jatkuvasti keinoja hyödyntää syömäkelpoista hävikkiä. Jäätelö on mainio uusi aluevaltaus, tällaista tuotetta ei ole ollut aiemmin saatavilla. Sekä banaani että jäätelö ovat suomalaisten suosikkeja, joten tästä tulee hyvän mielen lisäksi varmasti yksi tämän kesän hittiherkuista”, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Tuote on vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteeniton, eikä se sisällä keinotekoisia aromi- tai väriaineita ja on myös käsin tehty. Raaka-ainetta on saatavilla rajoitetusti, joten tuotantomäärät saattavat vaihdella. 

BANANASAJÄÄMÄ banaanitoimittajat ovat: K-Supermarket Redi, K-Supermarket Lasihytti, K-Market Honkatori, K-Supermarket Kamppi, K-Supermarket Myllypuro, K-Supermarket Mankkaa, K-Citymarket Jumbo, K-Supermarket Hertta, K-Supermarket Tripla ja K-Market Otaniemi.

 

 

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös