Ari Akseli: Pidennetyt aukioloajat varmistavat turvallisen jouluostosten teon

Tänä vuonna on erityisen tärkeää, että pystymme takaamaan K-ryhmän asiakkaille mahdollisimman sujuvan ja turvallisen asioinnin myös vuoden suurimman juhlan alla. Tarpeeseen vastataan ennätyslaajoilla aukioloajoilla – osa kaupoista pitää myös palvelutiskinsä auki läpi yön.

Valmistautuminen joulunaikaan käy kiivaana kodeissa ja kaupoissa. K-ryhmässä halutaan varmistaa asiakkaille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen asiointi.

Kymmenet K-Citymarketit ja K-Supermarketit eri puolilla Suomea laajentavat aukioloaikojaan joulunalusviikolla, jotta kiireaikoja saadaan tasattua. Useimmat kaupat avaavat lisää asiointitunteja sekä aukiolon alku- että loppupäähän. Useissa paikoissa myös palvelutiski pidetään koko yön auki joulun alla, joten joulukalat voi useasta kaupasta ostaa vaikka aamuyöllä.

Tänä jouluna omaa asiointia voi useissa kaupoissa jakaa ennätyksellisen laajalle ajalle. Erityisesti palvelutiskit palvelevat historiallisen laajasti:

Jouluun liittyvien turvatoimien suunnittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin. Jo olemassa olevien turvatoimien lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota palvelutiskin edustaan, joka tehdään mahdollisimman väljäksi ja turvavälit huomioivaksi. Olemme myös varautuneet pitämään kaikki kassat auki asiointiväljyyttä luodaksemme.

Jouluostokset saa myös verkosta turvallisesti kotiovelle, sillä verkkokauppaverkostomme on kasvanut jo 460 K-kauppaan. Nähtävissä onkin, että ihmiset myös tilaavat jo hyvissä ajoin tarpeita jouluksi.Tästä joulusta odotetaan kaikkien aikojen vilkkainta verkkokauppajoulua K-ryhmän ruokakaupoissa.

Suomalaisuus noussut arvoonsa joulupöydissä

Korona-aika on entisestään kasvattanut suomalaisen ruoan ja kotimaisten tuotteiden arvostusta. Kotimainen ruoka joulupöydässä ja kotimaiset tuotteet lahjapaketissa ovatkin tänä vuonna erityisen tärkeitä. Noin 80%  K-kauppojen valikoimasta koostuu suomalaisista tuotteista ja myös joulun aikaan K-ruokakauppojen valikoima pohjautuu vahvasti kotimaisuuteen.

 Sekä elintarvikkeita että käyttötavaroita ostettaessa on tänä vuonna erityisen voimakkaasti kasvanut paikallisen yrittäjyyden tukemisen, suomalaisten raaka-aineiden, Suomessa valmistettujen ja suomalaisia työllistävien tuotteiden merkitys. Suomalainen ruoka ja suomalaisen ruoantuotannon elinvoimaisuus on K-ryhmälle arvovalinta. Samalla se tietysti on äärimmäisen tärkeä tekijä Suomen huoltovarmuuden kannalta.

Turvallista ja rauhaisaa joulua meille kaikille!

Ari Akseli
Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja

Takaisin ylös