100 % suomalaiset kansalaismaskit syntyvät ketterällä yhteistyöllä

Kansalaismaskit ovat nousemassa tärkeäksi osaksi suomalaisten päivittäistä suojautumista. Niiden laatu ja saatavuus ovat puhuttaneet. Tähän reagoitiin K-ryhmässä jo keväällä, kun K-ryhmä, Ahlstrom-Munksjö ja Filterpak käynnistivät yhteistyössä kuluttajille sopivien kansalaismaskien kotimaista tuotantoa. Yhdessä kehittämällä syntyi laadukas sataprosenttisesti kotimainen maski, joka osaltaan turvaa kotimaista huoltovarmuutta.

NeSu-kansalaismaskit valmistetaan Hangossa Filterpakin tehtaalla. Tuotteen raaka-aineena on Ahlstrom-Munksjön kehittämä täysin uudenlainen kuitukangasmateriaali, jota ei ole aiemmin valmistettu Suomessa. Maskin suodattavuus on VTT:n mittauksen mukaan 88 %. Se on suodatusteholtaan merkittävästi puuvillaisia kangasmaskeja (20–40 %) parempi. Tuotteella on Avainlippu-merkki.

”On tärkeää, että voimme elää normaalimpaa elämää poikkeustilanteesta huolimatta. Meillä oli mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Halusimme tuoda korkealaatuisen suomalaisen vaihtoehdon K-ruokakauppoihin jokaisen suomalaisen ulottuville. Ketterällä yhteistyöllä tämä onnistui”, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi. 

Tavoitteena on kasvattaa tuotantoa, jotta voidaan taata maskien riittävyys. Kotimaisten toimijoiden avulla maskeja on saatavilla kaikissa olosuhteissa. 

Takaisin ylös