Varoitus huijausviesteistä ja -sähköposteista

Hyvä asiakkaamme, tietoomme on tullut, että Keskon ja K-ruokakauppojen nimissä on lähetetty tekstiviestejä ja sähköposteja, joiden avulla viestin vastaanottajia houkutellaan vastaamaan kyselyyn tai osallistumaan kilpailuun.

Palkinnoiksi luvataan ilmainen tuote tai lahjakortti. Joissakin huijauksissa on myös ilmoitettu, että vastaanottaja on voittanut palkinnon, jonka lunastaminen edellyttää lähetyskulujen maksamista. Tämän tyyppiset viestit ovat usein niin kutsuttuja tilausansoja, jossa kuluttaja hyväksyy pitkäkestoisen sopimuksen, jonka jälkeen hänen luottokortiltaan veloitetaan toistuvia kuluja.

Kyseiset viestit ja kilpailut eivät ole Keskon tai sen ketjujen järjestämiä tai lähettämiä.

Älä toimi viestin ohjeiden mukaisesti. K-kauppojen kilpailut, arvonnat tai palkintojen lunastukset eivät ole koskaan maksullisia. Tietoja ei myöskään pyydetä oudon näköisten linkkien kautta. Sähköisten asiakaskirjeiden lähetysosoite on noreply.k-plus@kesko.fi ja lähettäminen perustuu aina asiakkaan antamaan markkinointilupaan.

Suosittelemme varovaisuutta osallistuttaessa kilpailuihin Internetissä. Jos olet tullut huijatuksi, ota yhteyttä asiasta vastaavaan viranomaiseen, eli kuluttaja-asiamieheen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto: http://www.kkv.fi/

Mikäli olet erehtynyt antamaan lomakkeessa luottokortin numeron esimerkiksi 1 € maksua varten, suosittelemme olemaan yhteydessä omaan pankkiisi tai luottokorttiyhtiöön aiheettomien maksujen estämiseksi.

 

Takaisin ylös