Pieni suuri teko: Ruokien pyörälähetti

Muuramen kunnan raitilla saattaa nähdä vilauksen lastipyörällä ajavasta henkilöstä, joka lähtee K-Supermarket Muuramen pihasta ja saapuu hetken kuluttua paikallisen talon pihaan. Sehän on paikallinen K-kauppias Juha Kuukkanen, joka kuljettaa kauppansa verkkokauppatilausta asiakkaalle sähköpyörällään.

– Olen toiminut kauppiaana kuutisen vuotta ja miettinyt, miten voisin toimia vastuullisemmin. Sitten kokeilin sähköavusteista pyörää kyyditen pientä poikaani ja sain idean, että ruokatilausten ­kotiinkuljetukset voi hoitaa näinkin, kauppias kertoo.

Lastipyörällä pystyy kuljettamaan asiakkaalle kaikkea, mitä kaupan valikoimista löytyy. Ensialkuun Juha Kuukkanen selvitti kylmäkuljetusvaatimukset terveystarkastajalta. Koska etäisyydet ovat lyhyet, kylmälaukku ja -varaajat riittävät.

Muuramelaiset ovat ottaneet pyöräilevän kauppiaansa erittäin hyvin vastaan.

– Lapsiperheelle on hyvä, ettei välttämättä tarvitse lähteä kolmen pienen lapsen kanssa kauppaan. ­Monesti asiakkaan kanssa vaihdetaan paljon läheisempiä kuulumisia hänen kodissaan kuin kaupassa, kauppias Kuukkanen kertoo.

– On parasta, että vastuullisella teolla saa ihmiset hymyilemään.

Takaisin ylös