K-Supermarket Yliveto Tikkurilassa aloittaa ensimmäisenä K-Supermarketina 24 h aukiolon

Kauppa on ensimmäinen Tikkurilan alueella ympärivuorokautisesti palveleva ruokakauppa. Pääkaupunkiseudun K-Citymarketeissa hyviä kokemuksia 24 h -aukioloajoista.

K-Supermarket Yliveto aloittaa ympärivuorokautisen aukiolon 30.9.-1.10. välisenä yönä. Kauppa vastaa yöaukiololla laajan asiakasjoukon muuttuneen kuluttajakäyttäytymisen aiheuttamiin tarpeisiin. Yhä useammin asiakkaat vaativat kaupalta joustavampia palveluratkaisuja elämäntapojen muuttuessa yhä hektisemmiksi. Varsinkin isoissa kaupungeissa asiakkaat haluavat tehdä ostoksia myös myöhempinä vuorokauden aikoina.

”K-Supermarket Yliveto on hyvällä paikalla Tikkurilassa noin 1 km juna-asemalta. Lisäksi kauppa sijaitsee lähellä lentoasemaa, joten ympärivuorokautisella aukiololla voidaan palvella myös lentokentän työntekijöitä ja matkailijoita. Alueella on myös paljon muita vuorotyöntekijöitä, joten haluamme tarjota myös heille mahdollisuuden ajoittaa ostosreissunsa oman rytminsä mukaan”, kertoo kauppias Jouni Monto.

Mitä kaupassa tapahtuu yöaikaan?

Yö on rauhallista ostosaikaa asiakkaille. Lisäksi kaupassa tehdään erilaisia kunnostustöitä ja siistimistä. Esimerkiksi K-Supermarket Ylivedossa on tarkoitus myös kerätä öiseen aikaan verkkokaupan tilauksia, jolloin edellispäivän tilaukset saadaan toimitukseen heti aamusta. 

Pääkaupunkiseudun K-Citymarketeilla hyviä kokemuksia 24 h aukiolojaoista

Easton ja Ruoholahti ovat liikenteellisesti solmukohdissa, joten siellä on ollut selkeä tarve ympärivuorokautisille palveluille. Myynnin volyymi on ylittänyt odotukset positiivisesti ja myös kaupan kokonaismyynti on kasvanut, kun asiakkaiden ei tarvitse miettiä onko kauppa auki vai ei.

”Yöaikaan kaupoissa käy sekä nopeaa välipalaa etsiviä, että isoja koko viikon ruokaostoksia tekeviä. On myös asiakkaita, joiden elämänrytmiin sopii tulla vasta myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Vilkkaimmat tunnit yöaikaan ovat myöhäisillan tunnit yhteen asti yöllä ja taas aamukuudesta eteenpäin”, kertoo K-Citymarketin ketjujohtaja Ari Sääksmäki.

Ylipäätään kauppojen aukioloaikoja on laajennettu läpi Suomen. Moni kauppa palvelee jo aamuvarhaisesta iltamyöhään. Kauppojen laajentuneet aukioloajat vaikuttavat suoraan esimerkiksi ruokahävikkiin, kun pystytään tasaamaan ruokahuippuja.

Sijainti ja kaupan ympärillä oleva toimintaympäristö ovat ratkaisevassa asemassa. Esimerkiksi toukokuussa ympärivuorokautisen aukiolon aloittanut K-Citymarket Kupittaa Turussa, on saanut runsaasti yöasiakkaita muun muassa lähellä sijaitsevan sairaalan ansiosta.

”Ympärivuorokautinen aukiolo on aina kauppakohtainen ratkaisu ja pitää katsoa paikkakuntakohtaisesti tarkkaan”, kertoo Sääksmäki.

Lisätietoja:

K-Kauppias Jouni Monto, puh. 0500 485 268

Takaisin ylös