K-ryhmä on avannut tänään uuden sähköautojen latausaseman K-Citymarket Rauman pihalle – ensimmäinen Satakunnassa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 21.11.2019   K-ryhmä on avannut tänään torstaina 21. marraskuuta uuden sähköautojen latausaseman K-Citymarket Rauman parkkialueelle, mikä parantaa merkittävästi latausmahdollisuuksia seudulla. Uudella latausasemalla on kaksi pikalatauspistettä ja neljä peruslatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa. K-Citymarket Rauman latausasema on Satakunnan ensimmäinen K-Lataus-asema. 

Uusi K-Citymarket Rauman latausasema sijaitsee keskeisellä paikalla kaupan edustalla olevalla parkkialueella. Latausasema on sähköautoilijoiden käytössä ympäri vuorokauden kaupan aukioloajoista riippumatta. Parhaimmillaan sähköauton voi ladata kauppareissun aikana.

”On tärkeää, että kauppa uudistuu ja tarjoaa monipuolisia palveluita saman katon alla – sitä asiakkaamme arvostavat tänä päivänä. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme seudun laajin ja houkuttelevin valikoima. On hieno juttu, että voimme nyt tarjota mahdollisuuden sähköautojen lataamiseen kauppareissun yhteydessä. Sitä on toivottu meiltä. Joulukuun alusta alkaen puolestaan tarjoamme asiakkaillemme ruoan verkkokaupan Tilaa ja nouda -palvelun eli me kaupassa keräämme asiakkaan ostokset valmiiksi ja hän voi vain noutaa tilauksensa, kuvailee K-Citymarket Rauman kauppias Juha Vainio.

Lataaminen K-Latauksen rekisteröityneille asiakkaille  maksaa pikalatauspisteillä 0,20 € / minuutti ja peruslatauspisteillä  0,02 € / minuutti. Lataamisesta kertyy Plussa-pisteitä. Sähköauton lataaminen aloitetaan joko K-Lataus-sovelluksella tai erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella.  

  
K-ryhmä rakentaa toivottuja julkisia sähköautojen latauspisteitä eri puolille Suomea  

K-ryhmä tarjoaa sähköautoileville asiakkaille latausasemia jo 72 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen latausasemaverkoston rakentaminen jatkuu edelleen, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkostossa on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä.  

”Suomessa on selkeä tarve sähköautojen julkiselle latausverkostolle, jotta latausmahdollisuuksia löytyy sieltä, missä ihmiset liikkuvat. K-Latauksen latausasemilla on päivittäin monta sataa latausta ja latausasemilta ladatulla uusiutuvalla sähköllä on taitettu tänä vuonna arviolta yli 4 miljoonaa kilometriä. Haluamme myös osaltamme madaltaa kynnystä sähköauton hankkimiseen”, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.  


K-Citymarket Rauman latausasema, kuten kaikki K-Latauksen latausasemat, tarjoaa asiakkailleen kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Peruslatauspisteillä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauspisteiltä puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.  
  
> Lisätietoja sähköautojen lataamisesta ja K-Lataus-verkoston latausasemat kartalla: www.k-lataus.fi.  
  
Näin lataat sähköauton K-Lataus-asemalla:  

  • K-Lataus-sovellus on ladattavissa Applen App Storesta ja Googlen Play Storesta. Sovellusta voi käyttää myös verkkoselaimella. Sovelluksen käyttökieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti.  
  • Lataaminen kaikilla K-ryhmän sähköautojen latauspisteillä onnistuu K-Lataus-sovelluksen avulla. Lataaminen on mahdollista myös veloituksettomalla ja erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella (RFID). Lataaminen onnistuu myös aiemmin tilatulla tunnisteella. Lataaminen K-Latauksen rekisteröityneille asiakkaille  maksaa pikalatauspisteillä 0,20 € / minuutti ja peruslatauspisteillä  0,02 € / minuutti. 
  • Lataamisen hinta rekisteröitymättömälle asiakkaalle on pikalatauspisteillä 0,20 € / minuutti + 1 € aloitusmaksu ja peruslatauspisteillä 0,02 € / minuutti + 1 € aloitusmaksu. 
  • Lataamisesta kertyy Plussa-pisteitä.
  • Lataamisen voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla (Visa, Mastercard) ja kortista riippuen credit-tai debit-ominaisuudella.  
Takaisin ylös