K-ryhmä avaa tänään uuden sähköautojen latausaseman K-Supermarket Pihtipuhtaan parkkipaikalle – palvelee nelostietä autoilevia

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 22.10.2019  K-ryhmä on avannut tänään tiistaina 22. lokakuuta uuden sähköautojen latausaseman K-Supermarket Pihtiputaan parkkialueelle. Uudella latausasemalla on yksi pikalatauspiste ja kaksi peruslatauspistettä, jotka parantavat sähköautojen latausmahdollisuuksia Keski-Suomessa. Sijaintinsa vuoksi K-Supermarket Pihtiputaan latausasema palvelee hyvin nelostietä kulkevia sähköautoilijoita. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa.  

Uusi K-Supermarket Pihtiputaan latausasema sijaitsee keskeisellä paikalla kaupan takana olevalla parkkialueella Rinki-kierrätyspisteen vieressä. Parkkipaikalle rakennettu latausasema on sähköautoilijoiden käytössä kaupan aukioloajoista riippumatta juuri silloin, kun se asiakkaille parhaiten sopii.

”Pihtipudas on tunnettu hyvänä pysähdyspaikkana nelostien varrella, ja K-Lataus-asema laajentaa Pihtiputaan tarjoamia palveluita entisestään. Tällaisella pienellä paikkakunnalla kaupan rooli on tärkeä: K-Supermarket Pihtipudas tarjoaa ruokakaupan lisäksi monipuolisia palveluita käteisen nostamisesta Postin palveluihin. Sähköautojen latausasema on moderni palvelu, joka täydentää kokonaisuutta hyvin. Lisäksi asiakkaat arvostavat sitä, että voivat hoitaa monta asiaa yhdellä kerralla”, kertoo K-Supermarket Pihtiputaan kauppias Antti Heikkinen.  

Lataaminen pikalatauspisteillä maksaa K-Latauksen rekisteröityneille asiakkaille 0,20 € / minuutti, ja maksullisesta lataamisesta kertyy Plussa-pisteitä. Lataaminen peruslatauspisteillä on rekisteröityneille asiakkaille maksutonta. Sähköauton lataaminen aloitetaan joko K-Lataus-sovelluksella tai erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella. 

 
K-ryhmä rakentaa toivottuja julkisia sähköautojen latauspisteitä eri puolille Suomea 
 
K-ryhmä tarjoaa sähköautoileville asiakkaille latausasemia jo 65 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen latausasemaverkoston rakentaminen jatkuu edelleen, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkostossa on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. 
 
”Suomessa on selkeä tarve sähköautojen julkiselle latausverkostolle, jotta latausmahdollisuuksia löytyy sieltä, missä ihmiset liikkuvat. K-Latauksen latausasemilla on päivittäin monta sataa latausta ja latausasemilta ladatulla uusiutuvalla sähköllä on taitettu tänä vuonna arviolta yli 4 miljoonaa kilometriä. Haluamme myös osaltamme madaltaa kynnystä sähköauton hankkimiseen”, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi

K-Supermarket Pihtiputaan latausasema, kuten kaikki K-Latauksen latausasemat, tarjoaa asiakkailleen kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Peruslatauspisteillä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauspisteiltä puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin. 
 
> Lisätietoja sähköautojen lataamisesta ja K-Lataus-verkoston latausasemat kartalla: www.k-lataus.fi. 
 
Näin lataat sähköauton K-Lataus-asemalla: 

  • K-Lataus-sovellus on ladattavissa Applen App Storesta ja Googlen Play Storesta. Sovellusta voi käyttää myös verkkoselaimella. Sovelluksen käyttökieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. 
  • Lataaminen kaikilla K-ryhmän sähköautojen latauspisteillä onnistuu K-Lataus-sovelluksen avulla. Lataaminen on mahdollista myös veloituksettomalla ja erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella (RFID). Lataaminen onnistuu myös aiemmin tilatulla tunnisteella. Rekisteröityneille asiakkaille pikalatauspisteiden hinta on 0,20 € / minuutti ja peruslatauspisteet ovat maksuttomia. Maksullisesta lataamisesta kertyy Plussa-pisteitä. 
  • Rekisteröitymättömät asiakkaat voivat ladata kertamaksulla K-Lataus-sovelluksen tai K-Lataus.fi-sivuston kautta. Lataamisen hinta rekisteröitymättömälle asiakkaalle on pikalatauspisteillä 0,20 € / minuutti + 1 € aloitusmaksu. Peruslatauspisteen käytöstä maksetaan vain 1 € aloitusmaksu. 
  • Lataamisen voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla (Visa, Mastercard) ja kortista riippuen credit- tai debit-ominaisuudella. 

 
Lisätietoja: 
K-kauppias Antti Heikkinen, K-Supermarket Pihtipudas, antti.heikkinen@k-supermarket.fi, puh. 050 321 8646 
Autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi, K-ryhmä, heikki.ahdekivi@kesko.fi, puh. 050 523 5868 
 

K-ryhmän noin 43 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Autamme yli 1800 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Olemme jo maailman vastuullisin ruokakauppa ja uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin. www.kesko.fi   

 
K Auto Oy toimii Volkswagen‐, Audi‐, SEAT‐, CUPRA- ja Porsche‐henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K Auto Oy toimii myös MAN‐kuorma‐autojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN‐ ja Neoplan‐linja‐autojen maahantuojana Suomessa. Perinteisen liiketoimintansa ohella K‐Auto kehittää erilaisia autoalan palvelukonsepteja ja monikanavaisia palveluja. Tarjolla on esimerkiksi automerkkikohtaisia verkkokauppoja, mobiiliapplikaatioita ja huollon verkkovarausjärjestelmiä. www.k-auto.fi  

Takaisin ylös